Groninger politie deelt duizend boetes uit

Donderdag heeft de Groningse politie maar liefst duizend dure boetes uitgedeeld wegens te hard rijden. De boetes werden uitgedeeld omdat mensen te hard reden op de zuidelijke ringweg in Groningen. Normaal mag je daar 70km/u, maar wegens wegwerkzaamheden is dit verlaagd tot 50km/u.

Het gaat om de zuidelijke ringwegen Beneluxweg en de Weg der Verenigde naties, waar maar liefst 700 bekeuringen vielen. "Of het een record is weten wij niet. Zo denken wij niet. Wij kijken naar overtredingspercentages, en dat bedroeg gisteren maar liefst 60 procent", zegt Paul Heidanus van de Regiopolitie Groningen.

Volgens veel automobilisten waren de 50km/u borden niet op elke invoegstrook geplaatst, en waren de borden niet goed zichtbaar. "We doen het allemaal niet om burgers te pesten hoor! Maar regels zijn regels en wij worden geacht die te controleren. En dat doen we dus ook", zegt Heidanus van de politie, die pas op vrijdag duidelijk zichtbare snelheidscontroles aanbracht. Door deze nieuwe borden daalde vrijdag tussen de middag het overtredingspercentage tot 33 procent.