Mogelijk verband schietpartijen

Bij twee schietpartijen in Sittard en Roermond zijn één dode en vier gewonden gevallen. De politie sluit niet uit dat de schietpartijen met elkaar te maken hebben.

De gewonden van de schietpartij in Sittard zijn er zeer slecht aan toe. Het meisje is in kritieke toestand met een traumahelicopter naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje was bij haar opa en oma op bezoek. Het echtpaar heeft een garagebedrijf aan huis. Opa en kleinkind werden in het kantoor gevonden, de oma naast de woning.

De dader is nog voortvluchtig. De politie weet nog niet wat de aanleiding is geweest van het voorval, maar denkt niet aan een familieruzie. "Gezien de aard van het letsel is er wel iets aan de hand," zei een woordvoerder. Hij wilde dit niet verder toelichten.

Een speciaal opgesteld rechercheteam onderzoekt of het om een afrekening gaat. De Technische Recherche heeft de wijde omgeving afgezet en is met een sporenonderzoek begonnen.

In Roermond werd een man uit Amsterdam in zijn rug geschoten, in een auto gestopt en verderop naakt uit de auto gegooid. De man kroop zwaargewond naar een boerderij. De eigenaar belde een ambulance. De man is buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht.

Getuigen hebben bij beide schietpartijen een zilverkleurige BMW gezien. De politie heeft bij Neer twee auto's aangehouden. De bestuurders worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in Roermond.

In Roermond werd nog een man in de stationstunnel beschoten. De kogel raakte hem in een hand. Of de twee schietpartijen in Roermond met elkaar verband houden, kon de politie niet zeggen.