Hondenhater in Zoetermeer actief

nothandy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Zoetermeerse wijk Seghwaert wordt geterroriseerd door een hondenhater. De onbekende laat geregeld brood met landbouwgif in wandelgebieden achter. Dit jaar zijn al zeven honden overleden, twee andere dieren konden worden gered.

De jongste sterfgevallen waren afgelopen zondag, toen een dierenarts twee vergiftigde husky's moest laten inslapen.

De reeks vergiftigingen is voor de Zoetermeerse politie aanleiding om vanavond een bijeenkomst te houden voor verontruste hondeneigenaren en bewoners van Seghwaert. Hiervoor zijn ongeveer vierhonderd eigenaren van honden uit de bewuste Zoetermeerse wijk uitgenodigd. De politie wil de komende weken vooral intensiever in Seghwaert gaan surveilleren, in samenwerking met het plaatselijke beveiligingsbedrijf Capricorn en wijkbewoners. Vanavond worden ook vrijwilligers geworven om aan dit burgerinitiatief mee te doen.

De dader legt het vergiftigde brood bij voorkeur in de bosjes en in het gras langs de voetpaden in en rond de Wijdse Weide en het Seghwaertse Hout aan de noordkant van de woonwijk. Eigenaars van honden wordt geadviseerd hun dieren aangelijnd te houden en tijdens het uitlaten te letten op (stukjes) brood, die op de grond liggen.

Laboratoriumonderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de onbekende hondenhater een verboden landbouwgif gebruikt, dat ook voor mensen dodelijk kan zijn.