Vanavond laatste journaal Henny Stoel

Henny StoelHenny Stoel presenteert vanavond haar laatste acht-uur journaal. Stoel, die morgen 58 jaar wordt, gaat van een vervroegd pensioen genieten na 18 jaar bij het Journaal te hebben gewerkt.


In 1985 begon Henny als plaatsvervangend chef van de binnenlandredactie. Ze ging het half zes Journaal presenteren toen Maartje van Weegen daarmee stopte. Henny ging ook andere bulletins lezen en ontplooide zich daarnaast als eindredacteur. Toen Pia Dijkstra stopte met het 8-uur Journaal, werd Henny de vaste presentator, samen met Philip Freriks.

In een afscheidscolumn op internet zegt Stoel dat ze verwacht dat deze laatste dag voor haar loodzwaar zal zijn, en dat ze het Journaal en collega's enorm zal gaan missen.

In haar jonge jaren stond Stoel overigens ook al enige tijd in de schijnwerpers. Ze maakte toen deel uit van het meisjeskoor Sweet Sixteen dat tot op de dag van vandaag bekend is gebleven door de ruim 40 jaar oude hit 'Peter': ''Peter is mijn ideaal Grijze trui en rode sjaal. Blauwe ogen donker haar. Groot en knap en achttien jaar...'

Verliefd op Peter
Uit uw nieuwsposters oude platendoos


Henny Stoel zal, zoals eerder bekend werd gemaakt, vervangen worden door Sacha de Boer.

=
Relevant:
NOS - afscheid Henny stoel.
Afscheidscolumn van Henny Stoel.