Weer waarschuwing voor blowen

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Blowen is lang niet zo onschuldig als menigeen denkt. Volgens steeds meer onderzoekers kun je je beter twee keer bedenken voor je aan een stickie begint. Er zijn namelijk steeds meer aanwijzingen dat wiet (cannabis, hash, mariuhana) de geestelijke gezondheid kan schaden.

Zo waarschuwt de Britse professor in de toxicologie, John Henry, dat onderzoeken uit verschillende landen uitwijzen dat onder mensen die regelmatig een jointje roken, schizofrenie viermaal zoveel voorkomt als gemiddeld. Ook zware depressies komen beduidend vaker voor.

Volgens de hoogleraar is de wiet van tegenwoordig vele malen sterker dan het ''flower-powerspul'' dat in de jaren zestig en zeventig gerookt werd. Het effect op het brein is volgens de Brit navenant: ,,De overheid waarschuwt continu voor de schadelijke effecten van tabak, maar nooit voor die van cannabis''.

Volgens Henry moeten mensen die cannabis roken er rekening mee houden dat het hetzelfde effect als sigaretten heeft op het lichaam, en nog vele malen erger op de geest.

Wiet door de jaren heen steeds ''sterker'' - met meer THC- veredeld.