CIA in jubelstemming over 'dood Hussein'

NLBADBOY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Irak Hoewel zijn dood nog niet is bevestigd verkeert de CIA in een jubelstemming.


De Amerikaanse inlichtingendienst CIA verkeert in een jubelstemming over de vermeende dood van de Iraakse leider Saddam Hussein. Dat meldt The Washington Times een dag na het bombardement waarbij de dictator zou zijn omgekomen.

Hoewel Britse inlichtingendiensten helemaal niet zeker zijn van de dood van Hussein, bestaat er volgens de krant bij de CIA geen twijfel over. Ooggetuigen zouden hebben gemeld dat hij niet heeft kunnen ontsnappen uit de bunker, voordat deze door de zogenaamde 'bunkerbuster'-bommen werd geraakt.

De verblijfplaats van Hussein is door agenten van de CIA, een Iraakse spion en een commando van Delta Force in de gaten gehouden. Zij gaven de ontmoetingsplaats door. Daarop vertrok een B-1 bommenwerper die even later vier zware bommen op het restaurant in de wijk al-Mansur gooide.

De dood van Hussein is nog niet officieel bevestigd, hard bewijs blijft vooralsnog uit. Mogelijk kan alleen DNA-onderzoek uitwijzen of de dictator daadwerkelijk is omgekomen. Ook het lot van Saddams zoons Uday en Qusay is nog onduidelijk.