FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 4 september 2001

Waarschijnlijk geen plek voor Westerveld

De Poolse doelman Jerzy Dudek is de nieuwe nummer 1 van Liverpool. Dat heeft trainer Gerard Houllier dinsdag op de website van de Engelse topclub bekend gemaakt.

,,Hij is een vaste international. Ik kan bevestigen dat hij mijn eerste keus is'', liet de Franse coach weten. Voor Sander Westerveld, die de laatste twee seizoenen bij de Reds onder de lat stond, is daardoor geen plaats meer op Anfield Road.

Houllier baarde eind vorige week opzien met het contracteren van Dudek, voor 17 miljoen gulden van Feyenoord, en nog een getalenteerde en dure doelman, Chris Kirkland. De Engelse jeugdinternational kwam voor een bedrag van maximaal 30 miljoen gulden, afhankelijk van het aantal wedstrijden dat hij gaat spelen, over van Coventry City. Liverpool beschikt in de omvangrijke A-selectie ook nog over een vierde doelman, Pegguy Arphexad.

Dudek heeft het rugnummer 12 van Houllier gekregen. De voormalige Feyenoorder maakt waarschijnlijk zaterdag zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Aston Villa.

België: 52 kleuters doodziek na voedselvergiftiging

In totaal 52 kleuters uit de Sint-Paulusschool in het Belgische Kortrijk zijn vandaag na een voedselvergiftiging opgenomen in zes ziekenhuizen uit de regio. De kinderen vertonen braakneigingen en sommigen hebben diarree. De hulpdiensten hebben het medisch interventieplan in werking gesteld. Volgens arts Philip Struyve is het mogelijk dat een aantal onder hen in het ziekenhuis zal moeten blijven, aangezien er door braken uitdroging kan optreden.

De school had op de tweede schooldag van het jaar macaroni met kaas en ham opgewarmd. Het ging om macaorni die op de eerste schooldag geleverd was door een Veurnse firma die al tien jaar zonder enig probleem voor de school werkt, aldus directeur Roger Neyens. ,,Aangezien we niet precies wisten hoeveel kinderen op school zouden eten op de eerste schooldag, hadden we nog porties over. Dat werd vandaag uit de koelkast gehaald en opgewarmd'.

Kort voor de speeltijd deze namiddag begonnen de eerste kleuters onwel te worden. De directeur consulteerde daarop telefonisch een geneesheer, die aanraadde cola aan de kleuters te geven. Toen nog meer kinderen klaagden, werd de geneesheer naar de school ontboden. Kinderen begonnen te braken op de speelplaats. Ze werden door het schoolpersoneel en de directie opgevangen.

Prostituees toch welkom bij ING-bank

De ING-Bank herziet het beleid dat geen zaken worden gedaan met de seksindustrie. Dat heeft de belangengroep voor prostituees De Rode Draad dinsdag meegedeeld en wordt door ING bevestigd.

De belangengroep had de ING voor de Commissie Gelijke Behandeling gedaagd nadat heel veel klachten over het beleid van de bank waren binnengekomen. Deze zaak wordt nu ingetrokken.

Het besluit van ING heeft tot gevolg dat in legaal werkende prostituees op een normale manier hun bankzaken kunen regelen. "Dit is een grote stap naar normalisering van deze branche", aldus een woordvoerder van De Rode Draad.

Diamanten miljoenen roof opgelost

De diefstal van diamanten bij de Amsterdamse diamantair Gassan, begin augustus,is met de arrestatie van drie mensen opgelost.

De hoofddader, een werknemer van Gassan, gaf zich gisteren aan bij de politie in Zwolle. Op zijn aanwijzing werd een stel in Almere ingerekend, bij wie hij de diamanten had ondergebracht. De gestolen diamanten ter waarde van zo'n 20 miljoen gulden, zijn volgens de politie bijna allemaal teruggevonden.

Gassan Diamonds loofde na de diefstal een beloning uit van f.1 miljoen voor informatie over de dader(s). Het bedrijf was niet verzekerd tegen diefstal door het eigen personeel.

Rouwadvertentie voor Duits voetbal

BobRooney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitsland heeft woedend gereageerd op een rouwadvertentie die The Daily Mirror, een van Engelands grootste roddelkranten, gisteren op haar gehele voorpagina plaatste. In de advertentie wordt het Duitse voetbal ten grave gedragen.

De paginagrote advertentie bevatte de volgende tekst: "In dierbare nagedachtenis aan het arrogante, klinische, penalty-scorende en ronduit verdomd irritante Duitse voetbal dat overleed in het Olympiastadion in München op 1 september 2001. Dit wordt zeker niet betreurd door een groot deel van de Engelse voetbalfans. RIP."

Onder de tekst staat een foto met daarop brandende keepershandschoenen. Daaronder de tekst dat de handschoenen van de Duitse doelman Oliver Kahn gecremeerd zijn en de as in een witte urn, versierd met Engelse leeuwen, is gestopt.

Duitse tegenaanval

De Duitse krant Bild ging meteen in de tegenaanval op haar internetsite. De advertentie werd op de site geplaatst met als kop "walgelijk" gevolgd door de tekst "Lieve Engelsen. Jullie voetballers hebben een grote overwinning behaald. Met zo'n smakeloze reactie verspelen jullie direct weer elke achting die met de indrukwekkende prestatie is opgebouwd."

Schooltijd

Ik zie ze weer gaan; de kinderen op de fiets, op weg naar school. Soms hebben ze van die typische gymspullentassen bij zich. En dan moet ik steevast aan mijn eigen schooltijd denken.
Het ergste van jong zijn is dat je nergens zeggenschap over hebt. Je moet naar school en geen hond die je in dat proces bijstaat. Wel als je gedragsgestoord bent, of een leerprobleem ontwikkelt, maar niemand die je beschermd tegen het ‘gewone’ jeugdtrauma dat basisschool heet.

Kerncentrale zonder telefoon

De enige kerncentrale in Armenië moet het voorlopig zonder telefoon doen. Alle lijnen, behalve die van de directeur, zijn afgesloten wegens niet betaalde rekeningen. In totaal gaat om een bedrag van zo'n 50.000 gulden.

De stroomvoorziening in Armenië kampt met een algehele malaise. Bijna iedereen betaalt zijn rekeningen niet. De elektriciteitsgebruikers hebben een schuld van in totaal ruim 260 miljoen gulden.

Over mogelijke veiligheidsproblemen door het afsluiten van de telefoon van de kerncentrale werden geen mededelingen gedaan.

Gorillaz: nomineer een andere muppet!

Het cartoongezelschap Gorillaz is van de nominatielijst van de prestigieuze Mercury Music Prize afgehaald. Dit nadat de band uitdrukkelijk hierom had gevraagd. Cartoon-bassist Murdoc omschreef de nominatie en vooral het eventueel winnen van de prijs als 'je leven lang een dode albatros om je nek meeslepen. Nee, dankjewel. Waarom nomineer je niet een andere arme Muppet?'.

Gorillaz' platenmaatschappij EMI weigerde aanvankelijk het commentaar van de band te accepteren en eiste dat de band bleef meedingen naar de prijs. Nu heeft ook EMI zich bij de beslissing van Gorillaz neergelegd.

Nog wel in de race om een prijs voor het beste album van het jaar zijn onder andere Elbow, Radiohead, PJ Harvey en Zero 7. Gorillaz was tot de officiële terugtrekking veruit favoriet.

10 jaar cel voor bendelid uit Egmond

De 24-jarige R.Z. uit Egmond aan Zee is dinsdag door de rechtbank in Alkmaar tot tien jaar gevangenisstraf veroordeeld na een eis van 14 jaar. De rechtbank acht de man schuldig aan een serie gewapende overvallen in de regio Noord-Holland Noord en in Harlingen. De misdrijven werden tussen februari 1998 en juli 1999 gepleegd.

Bij de overvallen werd geweld niet geschuwd. Slachtoffers werden geboeid en geschopt. Ook is meerdere malen geschoten, zo kreeg een schoonzoon van een moteleigenaar uit Heiloo bij een overval twee kogels om zijn oren. Niemand raakte daarbij gewond. Officier van justitie S. de Haas sprak eerder van "weerzinwekkende en zeer bedreigende overvallen."

Behalve voor de overvallen is Z. ook veroordeeld voor een aantal inbraken en ramkraken, onder andere op een filiaal van de ABN Amro. Bij een ramkraak op een pakhuis van een interieurbedrijf werd ruim 120.000 gulden buitgemaakt. Z. heeft volgens het Openbaar Ministerie tot een grotere bende behoord (door justitie de ''Tortuurbende'' genoemd), waarvan justitie inmiddels een aantal leden in verband heeft gebracht met de moord op de Bergense restauranthouder Willem Wijker.

Volgens het OM bestond de totale Tortuurbende uit zo'n 40 tot 60 mensen afkomstig uit Egmond en wijde omgeving. De hoofdverdachten komen volgende maand voor de rechter.

Finse spelers betalen eigen benzine

Frutsel + 4]-[ Highlander hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Finse selectie kreeg in Tirana een bijzonder afscheid. Enkele uren na het WK-kwalificatieduel in en tegen Albanië vertrokken de internationals richting vliegveld, waar in het vliegtuig een verrassend verzoek stond te wachten. Of iedereen zijn portefeuille wilde trekken.

De gezagvoerder van het toestel van Finnair was niet bezig met een inzamelingsactie voor een goed doel, maar had het geld nodig om te kunnen vertrekken. De creditcard van de vliegmaatschappij had na een tankbeurt dienst geweigerd en de Albanezen wilden de brandstof daarom cash afrekenen. Zo niet, dan moest de kist aan de grond blijven.

Het Finnair-personeel had zelf niet voldoende dollars op zak om de rekening van 5500 gulden te voldoen. Er zat dus niets anders op dan de passagiers te vragen een deel voor hun rekening te nemen. Omdat ook de Finse internationals, waaronder Sami Hyypiä, Mika Nurmela, Joonas Kolkka en Jari Litmanen, een (lieve) duit in het zakje hadden gedaan, keerde de Finse selectie met een lege portefeuille terug in Helsinki. Maar wel met drie punten in de tas. Want de wedstrijd werd met 2-0 gewonnen.

De Finse internationals hoeven overigens niet bevreesd te zijn dat ze niets meer terugzien van hun bijdrage. De maatschappij heeft alle gulle gevers een betalingsbewijs gegeven.

'Computer komt boven mens te staan'

De mens zal in de toekomst ondergeschikt worden aan de computer. Op termijn zal kunstmatige intelligentie zich zelfstandig verder kunnen ontwikkelen, waardoor het boven het menselijk vernuft zal uitstijgen. Deze ontwikkeling is het logische gevolg van de evolutie, stelt dr. ir. G. Jagers op Akkerhuis in het biologisch tijdschrift Biotheoretica.

De bioloog Jagers op Akkerhuis komt tot deze conclusie na bestudering van de regelmaat in de evolutie van systemen. Als deze regelmaat zich voortzet, wordt de mens straks ingehaald door de computer. De techniek is nog niet zover maar over een eeuw kunnen er computers zijn die het intellectuele niveau van een klein kind hebben, aldus Jagers op Akkerhuis.

Zelf kennis opdoen

Hij verwacht dat toekomstige computers het vermogen krijgen om zelf kennis op te doen. Wanneer het zover is, raakt de mens de controle kwijt en moet ze een nieuwe soort boven zich dulden, aldus Jagers op Akkerhuis.

De bioloog, die tien jaar bezig is geweest met zijn onderzoek, is niet bang voor het schrikbeeld van de mens als marionet van de computer. "Toen de meercellige organismen zich ontwikkelden, kregen bacteriën het ook niet slecht. Integendeel, doordat meercelligen het land op konden, kwam dat ook binnen het bereik van de bacteriën. Die konden meeliften. Wie weet wat dit ons mensen nog oplevert.''

Denkende fabriek

Jagers op Akkerhuis verwacht dat de computers gedaanten zullen aannemen die aangepast zijn aan hun functie. Dat kan bijvoorbeeld een denkende fabriek zijn of een robot. Omdat zijn hersenstructuur lijkt op die van mensen, zal zo'n systeem gevoelens en eigenschappen kunnen ontwikkelen zoals nieuwsgierigheid, hebzucht of naastenliefde, aldus Jagers op Akkerhuis. Ook zal een dergelijk systeem zichzelf kunnen verbouwen en verbeteren.

De ontwikkeling van de kunstmatige intelligentie is volgens Jagers op Akkerhuis nog altijd wel afhankelijk van de mens. Die kan de evolutie een halt toeroepen door niet verder te gaan met de ontwikkeling hiervan.

Amerika: Opnieuw dodelijke haaienaanval

BobRooney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerika is opnieuw opgeschrikt door een dodelijke haaienaanval. Een dag nadat een tienjarige jongen overleed door een aanval van een haai, is maandag een man voor de kust van Noord-Carolina door een haai gedood.

Het incident vond plaats toen een paar Russen rond zes uur 's avonds gingen zwemmen bij de plaats Avon. Op zo'n tien meter van de kust werden ze aangevallen door een of meerdere haaien.

Volgens ABCNews zou de haai het been van een man onder de knie hebben afgebeten, waarna de man overleed. Een vrouw, die in haar voet en romp werd gebeten, heeft veel bloed verloren, maar artsen verwachten dat zij wel zal herstellen.

President Bush tegen vloeken en roddelen

De Amerikaanse president George Bush steunt een nieuwe non-profitorganisatie die een landelijke campagne tegen vloeken en roddelen organiseert.

WordsCanHeal.org, (Woorden Kunnen Genezen), pleit voor 'ethisch verantwoord taalgebruik' en hoopt te bereiken dat politici minder demagogie bedrijven, werknemers minder over elkaar roddelen en kinderen elkaar minder vaak uitschelden. Bush steunt de campagne als onderdeel van een serie maatregelen om Amerikanen tot een sterkere gemeenschapszin te bewegen

Nieuwe agressieve soort kanker ontdekt

Onderzoekers in het Children's Hospital in Boston hebben een nieuw soort kanker vastgesteld, zo heeft Planet Internet dinsdag gemeld. Het gaat om een snelgroeiend hoofd- en nekgezwel dat vooral jonge meisjes treft. In enkele weken tijd ontwikkelt er zich een reusachtige tumor.
Het verschil met andere soorten kanker is dat er geen sprake is van een gemuteerd gen. In plaats daarvan zijn er stukjes van twee chromosomen (chromosoom 15 en 19) die van plaats verwisselen en aanleiding geven tot een ongekend groeivermogen.

Meest agressieve vorm van kanker

Voor de patiënten heeft de ontdekking een trieste impact. De prognose is allesbehalve hoopgevend. In het Children's Hospital in Boston zijn er de afgelopen twee jaar twee tienermeisjes opgenomen met dit type kanker. Een 13-jarig meisje overleefde 36 weken, een 12-jarig meisje slechts 13.

"Het gaat om de meest agressieve vorm van kanker die men zich kan voorstellen," aldus dr. Christopher French, één van de onderzoekers door PI geciteerd. De vorsers hopen inzicht te krijgen in de manier waarop de kanker zich ontwikkelt. Dergelijk inzicht zou het pad kunnen effenen voor de ontwikkeling van nieuwe behandelingen en medicijnen voor dit type kanker en andere types.

Ook in de Vanderbilt Universiteit in Nashville kwam de kanker voor bij kinderen, net als in Japan, Hong Kong en Australië. Er zijn in totaal zes gevallen bekend van dit type kanker, waarbij het in vijf gevallen om meisjes gaat. Alle patiënten stierven binnen de 36 weken na ziekenhuisopname.

Het is de eerste keer dat er een nieuw type kanker ontdekt wordt op basis van bevindingen op moleculair niveau.

Zaans meisje gelooft bewapende overvaller niet

Een 17-jarig meisje uit Koog aan de Zaan is zondagavond in Zaandam overvallen door een man. Toen hij haar bedreigde met een pistool, geloofde zij hem niet. Ze dacht dat het een neppistool was en gaf de man niets. De man begon hierop te slaan.

Het meisje liep op de Savornin Lohmanstraat ter hoogte van het creativiteitscentrum Komma. Ze liep mobiel te bellen, ongeveer tien voor negen. Op dat moment werd ze benaderd door een man van pakweg 1 meter 70 met bruine ogen. Hij droeg een blauwe jas, een zwarte muts of bivakmuts en had 'donkere handen' - waarschijnlijk had hij handschoenen aan.

neppistool

De man bedreigde haar met een slank model grijs pistool. ,,Geef me je geld'', zei hij tegen haar. ,,Loop rustig mee. Geef me je telefoon. Anders schiet ik je lek.''
Omdat de vrouw dacht dat het een neppistool was, gaf ze noch haar geld, noch haar telefoon af. Hierop werd de man zo kwaad dat hij haar drie keer op het hoofd sloeg.
Het meisje kreeg een flinke bult op haar hoofd en liep twee sneetjes op achter haar linkeroor. Met de ambulance werd zij voor behandeling naar ziekenhuis De Heel in Zaandam gebracht.

Toen de man haar had geslagen, had het meisje zich los geworsteld. Ze zag de man daarop de Tuinierstraat in rennen. Omdat de politie pas na een half uur werd gewaarschuwd, had een onderzoek in de directe omgeving weinig zin meer, zegt politiewoordvoerder M. Hartog.

Zwarte kat velt compleet dames voetbalteam

Een ongeval met een zwarte kat heeft maandagavond een voltallig Gronings damesvoetbalelftal in het ziekenhuis doen belanden.

De elf dames, in de leeftijd van 20 tot 30 jaar, waren in vijf auto's onderweg naar een wedstrijd in het Noord-Groningse Farmsum, toen vanuit het niets een zwarte kat de weg overstak. De voorste bestuurster remde, waarna de vier andere auto's achter elkaar op hun voorganger knalden.

Alle elf de dames moesten voor verwondingen aan nek, armen en hoofd in het Delfzicht Ziekenhuis worden behandeld. Van de vijf auto's konden er drie niet meer op eigen kracht wegrijden. De wedstrijd schoot er bij in. De kat verdween spoorloos, aldus de politie.

Ruim 500 reacties op vondst kinderlijkje

De politie heeft meer dan 500 tips ontvangen naar aanleiding van de vondst van het onthoofde meisje, vorige week.

De meeste mensen reageerden op de getuigenoproep in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat gisteren werd uitgezonden. De politie wil alle badgasten spreken die vorig weekeinde op Strand Nulde bij Putten zijn geweest. Ze hoopt aan de hand van de getuigenverklaringen een beter beeld te krijgen van de gebeurtenissen die vooraf gingen aan de vondst.

In het tropisch warme weekend van 25 en 26 augustus was het erg druk op het strand. Uit verklaringen blijkt dat sommige mensen zondagavond het kinderlijkje waarschijnlijk al hebben zien drijven, maar het niet als zodanig hebben herkend.

Holland-tour Máxima en kroonprins gestart

Prins Willem-Alexander en Maxima Zorreguieta zijn in Breda hun reeks kennismakingsbezoeken begonnen.

De prins en zijn verloofde arriveerden per helikopter bij de Koninklijke Militaire Academie, waar ze werden ontvangen door de Brabantse commissaris Houben. In Breda stonden vele duizenden mensen om een glimp van het paar op te vangen. Ook de pers was massaal uitgerukt. Na een bezoek aan de Grote Kerk en een rondrit ging het per bus naar Tilburg. Daar presenteren 'jongerenambassadeurs' op het podium van popcentrum 013 het nieuwe jeugdbeleid van Tilburg. Later vandaag wordt ook Den Bosch nog aangedaan.

De NOS doet verslag van dit bezoek op tv, vanmiddag 13.00-14.00 uur (live) en vanavond in samenvatting 19.25-19.50 uur. (op Nederland 2)

Jongen (19) in cel vermoord door racist

De ouders van een 19-jarige Brits-Aziatische jongen eisen een openbaar onderzoek naar de dood van hun zoon in een politiecel. De jongen werd vermoord door zijn celgenoot, een psychopatische racist. Dat heeft de Britse krant The Times dinsdag gemeld.

De ouders van de 19-jarige Zahid Mubarek stapten maandag naar de rechter om dat onderzoek af te dwingen. De advocaten van de familie Mubarek zeggen dat een openbaar onderzoek mogelijk kan bewijzen dat de bewakers van de gevangenis ,,ernstige nalatigheid'' kan worden verweten.

De Britse Aziaat werd drie maanden opgesloten in een gevangenis in West-Londen met Robert Stewart, kort nadat een gevangenisbewaarder had opgemerkt dat Stewart ,,erg gevaarlijk'' was. De man was veroordeeld voor enkele racistische publicaties. Mubarek overleed nadat hij verschillende keren met een tafelpoot was geslagen.

Op de muur van de cel was een Ku Klux Klan-teken gemaakt. Bovendien vond men een racistische brief in de cel, net voor de moord op Mubarek. De gevangenisinstelling wil niets weten van een openbaar onderzoek en de instelling van een commissie voor raciale gelijkheid die onderzoek doet naar racisme in het gevangenissysteem.

Noodtoestand Guatemala door hongersnood

President Alfonso Portillo van Guatemala heeft maandag de noodtoestand in het hele land afgekondigd in verband met de hongersnood in het oosten van Guatemala. De openbare ramptoestand geldt voor dertig dagen.

Volgens de regering bedreigt de hongersnood 13.000 gezinnen in Guatemala. Dit jaar zijn in het oostelijke departement Chiquimila al 41 mensen de hongerdood gestorven. De meeste slachtoffers zijn de afgelopen dagen verhongerd.

De oogsten in het gebied zijn mislukt als gevolg van extreme droogte. Omdat ook elders in Guatemala grote voedseltekorten zijn, geldt de noodtoestand in het hele land.

Ongeveer 80 procent van de in totaal 11,5 miljoen inwoners van Guatemala leven onder de armoedegrens.

Kate Winslet wil scheiden

De Britse actrice Kate Winslet, bekend van de kaskraker 'Titanic', wil gaan scheiden. Dat heeft haar woordvoerder maandag in Londen bekendgemaakt.

De 25-jarige Winslet heeft twee Oscar-nominaties op haar naam staan. Zij ontmoette haar man Jim Threapleton, die regisseur is, tijdens de opnames van de film 'Hideous Kinky'. Het stel trouwde in 1998.

Volgens haar woordvoerder is er geen derde partij in het spel en wil het paar op vriendschappelijke wijze en met respect uit elkaar gaan.

Van Gaal mag blijven van Nederlanders

Louis van Gaal mag van een ruime meerderheid van de Nederlanders aanblijven als bondscoach. Uit een enquete van het NIPO bleek dat 67 procent van de ondervraagden vond dat Van Gaal niet weg hoeft.

Een minderheid van 18 procent vindt wel dat de bondscoach, onder wiens leiding Oranje zaterdag verloor van Ierland en werd uitgeschakeld voor het WK, moet opstappen. Van de mensen die Van Gaal niet meer zien zitten, vindt ruim 20 procent dat Frank Rijkaard moet terugkeren als trainer, 13 procent denkt dat Cruijff de ideale opvolger is en 11 procent noemt Ruud Gullit. Als geschikte bondscoaches worden verder Co Adriaanse, Wim van Hanegem, Wim Jansen en Johan Neeskens genoemd.

Het NIPO vroeg overigens ook hoe groot de interesse van mensen voor voetbal was. Van hen zei 65 procent 'tamelijk tot sterk' geïnteresseerd in het spelletje. Ruim eenderde is 'niet zo of helemaal niet' geïnteresseerd.

Chaos bij concert System of A Down

Honderden fans van de populaire band System of A Down hebben maandagavond een ravage aangericht bij een gratis concert van de band in Hollywood. Ze sloopten het podium en gooiden stenen en flessen naar de politie. De politie reageerde met traangas en rubberkogels.

Volgens een woordvoerder van de politie waren ongeveer 10.000 mensen op het evenement afgekomen, hoewel er slechts plaats was voor 3500 mensen. Honderden fans sprongen hierdoor over de hekken en renden in de richting van het podium. De brandweer besloot het uit de hand lopende concert af te gelasten en riep de hulp van de politie in. Zes mensen zijn aangehouden.

Het concert was bedoeld om het nieuwe album van System of A Down, 'Toxicity', onder de aandacht van het publiek te brengen.

Safin en Williams door in US Open

Beide winnaars van de vorige editite van de US Open zijn door naar de volgende ronde.
Venus Williams versloeg Testud eenvoudig met 6-4, 6-0, en moet het in de volgende ronde opnemen tegen de sterke Belgische Kim Klijsters. Williams had het wel erg lastig want na zes games stond ze achter met 4-2, om daarna alle resterende games te winnen.

Marat Safin versloeg in zijn partij de sterk spelende Thomas Johansson. Safin, een van de grootste talenten in het circuit won de eerste set eenvoudig met 6-2, maar verloor de daaropvolgende set met dezelfde cijfers. In de derde set speelde Safin niet goed, maar won wel, met een enkele break op de service van Johansson. De laatste set was een echte thriller, waarin beide spelers de service niet inleverden, en de tiebreak werd uiteindelijk door Safin gewonnen.

In de volgende ronde ontmoet Safin de ongeplaatste Zabaleta.

Yorke na Stam ook weg bij Man Utd?

Na het onverwachte vertrek van Jaap Stam bij Manchester United lijkt het erop dat de leiding daar beslist heeft dat er wat grootverdieners dienen te vertrekken uit Old Trafford.

Nadat Dwight Yorke te laat op de training verscheen kreeg hij een fikse uitbrander van Fergusson, die hem laksheid, en te weinig teamspirit verweet.

Yorke reageerde volgens toeschouwers met een flinke tirade over het verkoopbeleid van de club, en met nadruk op zijn eigen positie, die sinds de komst van Nistelrooij onder druk is komen te staan.

In het geruchtencircuit gaat al de roddel de rondte dat Yorke gaat verkassen naar een Italiaanse club.

Meisje overlijdt in achtbaan

Een rit in de houten achtbaan Robin Hood in het pretpark Six Flags Holland in Biddinghuizen is zondagmorgen een 13-jarig meisje uit Zwolle fataal geworden.

Het meisje werd tijdens de achtbaanrit onwel, raakte buiten bewustzijn en overleed in de ambulance op weg naar het Sint Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Volgens een woordvoerster van het pretpark was het meisje in gezelschap van een vriendin en haar familie in het pretpark.

Reanimatie in het park en in de ambulance op weg naar het ziekenhuis mocht niet meer baten. De precieze doodsoorzaak is nog onbekend.

Deense oudjes krijgen pornofilm-avonden

DaFunLOvinCrimin@L had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verschillende Deense bejaardenhuizen tonen hun bewoners sinds kort op zaterdagavond pornofilms. Ze doen dat omdat de vraag van de bejaarden naar die films erg groot is. In een aantal tehuizen is ook het bezoek van prostituees toegestaan.

Niet alle bejaarden vinden de nieuwe ‘service’ leuk. Bjørn Hansen, een bewoner van het bejaardenhuis ‘Cambles Hus’ in Kopenhagen verloor z’n interesse in sex 10 à 15 jaar geleden en heeft niet bepaald behoefte aan porno of prostitues: "Ik zou liever een meer ‘kwalitatieve film’ zien, want als je één pornofilm hebt gezien , heb je ze allemaal gezien" zo vertelde hij aan een lokale krant.

Z’n buur Ernst vindt dan weer z’n eigen fantasie beter dan allerlei filmpjes. Maar als het aan hem lag zou hij toch wekelijks gebruik willen maken van een prostitue. Liefst eentje van rond de 30 a 40 jaar. Maar de prijs valt hem iets te duur. De directeur van het tehuis zegt dat elke bewoner vrij is wat hij doet of wil, maar dat de taboesfeer rond ouderen en sexualiteit dringend moet doorbroken worden.

Vrijen voor mannen dodelijk!

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mannen lopen vijf tot twintig keer meer risico dan vrouwen om tijdens het bedrijven van de liefde hun laatste adem uit te blazen.

Duitse wetenschappers houden de heren bovendien voor dat een liefdesavontuur in een bordeel nog levensbedreigender kan zijn. Als oorzaak noemen zij het ontstaan van grote emotionele en psychische stress door het vooruitzicht van de verboden liefde met een onbekende partner.

Vooral mannen met een hartaandoening begeven zich achter rode lampen in een gevarenzone, zo blijkt uit een analyse van zeven overlijdensgevallen. Normale seks is volgens de onderzoekers voor hartpatiënten echter niet gevaarlijker dan andere inspannende bezigheden, zoals fietsen of traplopen.

Goochelen wordt meisje bijna fataal

Esposa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Agenten hebben in Zandvoort net op tijd een dertienjarig meisje bevrijd uit een grote reiskoffer. Het kind was na een weddenschap in het van kunststof gemaakte valies gekropen, maar kon er niet meer uit.

Het kofferdrama vond plaats in een woning aan de Zandvoortselaan. Het meisje, haar buurjongetje (11) en een vriendinnetje (12) waren op dat moment even alleen thuis.

De dertienjarige wedde met de anderen dat ze in de Delsey reiskoffer van haar vader paste. Ze vouwde zich op en het deksel werd gesloten. Daarbij viel het valies in het slot.

De twee andere kinderen konden de potdichte koffer niet meer open krijgen en raakten in paniek. Ze riepen een voorbijganger te hulp, maar toen die eveneens machteloos stond, werd de politie gealarmeerd. De agenten wisten het slot wel te verbreken en konden zo op het nippertje voorkomen dat de Houdini-in-de-dop in ademnood raakte.

Familie Heijn verbijsterd over uitkering

De familie van de in 1987 ontvoerde en vermoorde Ahold-topman Gerrit-Jan Heijn is verbijsterd dat de dader, Ferdi E., 700.000 gulden aan achterstallige WAO-uitkering heeft gekregen.

Weduwe H. Heijn moest het nieuws uit de krant vernemen, zegt ze maandagavond in een interview met actualiteitenrubriek Nova. ,,Ik wist niet wat ik las. Het was verschrikkelijk om te lezen dat het geld al op zijn bankrekening stond.''

Broer A. Heijn spreekt in het vraaggesprek eveneens zijn afschuw uit: ,,Dat niemand op de gedachte is gekomen dat je dit niet kunt maken. Ook al zijn de regels goed toegepast.''

De ontvoerder en moordenaar van Gerrit-Jan Heijn is begin augustus vrijgekomen na dertien jaar opsluiting en tbs. Het lukte hem om via de rechter alsnog een arbeidsongeschiktheidsuitkering te krijgen voor de periode dat hij in de cel zat. Staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken onderzoekt nu of hij de zeven ton kan terugvorderen.

De familie zegt dat ze vooraf niet op de hoogte is gebracht over de vrijlating van Ferdi E. Dat heeft ze niet verbaasd, laat A. Heijn weten: ,,Al die jaren dat we met deze zaak te maken hebben gehad, is ons nooit op formele manier verteld wat er zou gaan gebeuren.''

Anti-racisme conferentie lijkt te mislukken

De anti-racismeconferentie van de Verenigde Naties in het Zuid-Afrikaanse Durban lijkt zo goed als mislukt. Maandagavond kreeg zowel de Amerikaanse als Israëlische delegatie opdracht de bijeenkomst voortijdig te verlaten. Onenigheid over bewoordingen in de mogelijke slotverklaring over het conflict in het Midden-Oosten, waren voor beide landen de druppel.

Minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell maakte de Amerikaanse beslissing bekend. "Vandaag heb ik onze vertegenwoordigers op de wereldconferentie opdracht gegeven naar huis terug te keren. Ik weet dat je racisme niet bestrijdt door conferenties die uitmonden in uitlatingen met haatvolle taal", aldus Powell.

Kort na de Amerikaanse bekendmaking verklaarde Jeruzalem dat de Israëlische delegatie eveneens wordt teruggetrokken. Minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres zei "het bizarre schouwspel dat zich in Durban heeft afgespeeld" te betreuren. "Een belangrijke conferentie waarvan werd verondersteld dat ze de mensenrechten zou beschermen, werd een bron van haat." Peres noemde de activiteiten op de conferentie een "ongelooflijke poging om Israël te besmeuren".

Het voorbeeld van beide landen werd korte tijd later gevolgd door Canada. Washington en Jeruzalem hadden voordat de conferentie begon al ernstige bedenkingen.

Baby (1) overleden na val uit raam

Een 1-jarig jongetje is maandag overleden aan de verwondingen die hij opliep toen hij uit het raam van een woning op de derde verdieping in de Amsterdamse Pijp viel.

Het kind was zondagmiddag op visite in de woning op de Van Ostadestraat, toen hij in een onbewaakt ogenblik via de verwarming op de vensterbank klauterde en uit het raam viel.

Het slachtoffertje werd naar een ziekenhuis overgebracht, waar het maandag aan zijn verwondingen overleed.

Begrafenisondernemer aangehouden

De eigenaar van een begrafenisonderneming in Connecticut is gearresteerd nadat vijf rottende lichamen in zijn garage zijn gevonden. De directeur werd er al langer van verdacht niet voldoende zorg te dragen voor de opruiming en balseming van de dode lichamen.
Bovendien bleek dat er al een jaar zonder vergunning werd gewerkt. De vijf lichamen die in zijn garage werden gevonden, waren al drie jaar overleden. De politie heeft een inval gedaan nadat er klachten uit de buurt waren gekomen i.v.m. stankoverlast.

Politie wil alle badgasten Nulde spreken

De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft maandagavond in het AVRO-programma Opsporing Verzocht een bijzondere getuigenoproep gedaan. Iedereen die op 25, 26 en 27 augustus op Strand Nulde is geweest, wordt verzocht zich bij de politie te melden.

Met de massale getuigenoproep hoopt de politie een zo breed mogelijk beeld te krijgen van de gebeurtenissen die vooraf gingen aan de vondst van de romp van een jong meisje op Strand Nulde bij Putten op maandag 27 augustus. Het hoofd van het meisje werd donderdagavond door een visser gevonden in het water van de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland.

Tot aan de televisie-uitzending maandagavond kreeg de politie in totaal ruim driehonderd tips binnen over de zaak. Kort na de uitzending kwamen daar tweehonderd tips bij. De politie gaat ervan uit dat de komende dagen daar naar aanleiding van de oproep zeker nog enkele honderden meldingen bij zullen komen.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat enkele mensen waarschijnlijk al op zondagavond het kinderlijkje hebben zien drijven, maar het niet als zodanig hebben herkend en dus geen aangifte hebben gedaan.

Een massale zoekactie van de politie in zowel Putten als Hoek van Holland heeft tot nu toe geen resultaat gehad. Wel zijn enkele voorwerpen voor nader onderzoek meegenomen, maar details wil de politie daarover niet kwijt.

De identiteit van het slachtoffertje, dat door geweld om het leven is gekomen, is nog niet bekend. Ook de doodsoorzaak staat nog niet vast. De politie had gehoopt aan de hand van het hoofd het meisje te kunnen identificeren, maar de staat van het hoofd maakt herkenning onmogelijk, aldus een politiewoordvoerder.

KNVB schrapt nu al oefenduel

Nu het Nederlands elftal niet naar het WK gaat, staat ook het geplande oefenprogramma voor 2002 op de tocht. Oranje zou op 17 april in eigen land spelen tegen Brazilië, maar die wedstrijd gaat niet door vanwege de hoge kosten en de verwachte lage opbrengst.

Ook worden de duels met Spanje en Frankrijk heroverwogen. Zeker is volgens Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, dat alleen de oefenwedstrijd tegen Engeland op 13 februari doorgaat. Drie weken geleden speelde Oranje in Londen tegen de Engelsen. De terugwedstrijd ligt vast en ook coach Louis van Gaal heeft er geen probleem mee.

De KNVB weet dat de belangstelling voor Oranje drastisch terugloopt nu de kwalificatie is mislukt. Uit vrees voor een enorme schadepost worden daarom de oefenduels herzien. Over de wedstrijden tegen Spanje (27 maart) en Frankrijk (speeldatum nog onbekend) zegt Kesler: ,,We zijn daarover in gesprek met Van Gaal, alleen willen we hem daar nu nog niet mee lastigvallen. Een mogelijkheid is de wedstrijden om te zetten in uitwedstrijden. Je moet er rekening mee houden dat de stadions niet vol zitten en wij voor het verlies opdraaien.''

Dat geldt ook voor het duel met Brazilië. Over die wedstrijd bestaat veel onduidelijkheid. Achter de schermen zijn al harde woorden gevallen over de partij. Beide landen hebben Nike als sponsor, dat eerder al onderlinge oefenduels regelde. De KNVB wil het ,,hoge prijskaartje'' niet betalen, vooral ook omdat de verwachting is dat er te weinig mensen komen kijken. Kesler beweert dat de wedstrijd nog niet eens vaststond.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.