Zaans meisje gelooft bewapende overvaller niet

Een 17-jarig meisje uit Koog aan de Zaan is zondagavond in Zaandam overvallen door een man. Toen hij haar bedreigde met een pistool, geloofde zij hem niet. Ze dacht dat het een neppistool was en gaf de man niets. De man begon hierop te slaan.

Het meisje liep op de Savornin Lohmanstraat ter hoogte van het creativiteitscentrum Komma. Ze liep mobiel te bellen, ongeveer tien voor negen. Op dat moment werd ze benaderd door een man van pakweg 1 meter 70 met bruine ogen. Hij droeg een blauwe jas, een zwarte muts of bivakmuts en had 'donkere handen' - waarschijnlijk had hij handschoenen aan.

neppistool

De man bedreigde haar met een slank model grijs pistool. ,,Geef me je geld'', zei hij tegen haar. ,,Loop rustig mee. Geef me je telefoon. Anders schiet ik je lek.''
Omdat de vrouw dacht dat het een neppistool was, gaf ze noch haar geld, noch haar telefoon af. Hierop werd de man zo kwaad dat hij haar drie keer op het hoofd sloeg.
Het meisje kreeg een flinke bult op haar hoofd en liep twee sneetjes op achter haar linkeroor. Met de ambulance werd zij voor behandeling naar ziekenhuis De Heel in Zaandam gebracht.

Toen de man haar had geslagen, had het meisje zich los geworsteld. Ze zag de man daarop de Tuinierstraat in rennen. Omdat de politie pas na een half uur werd gewaarschuwd, had een onderzoek in de directe omgeving weinig zin meer, zegt politiewoordvoerder M. Hartog.