Rouwadvertentie voor Duits voetbal

BobRooney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitsland heeft woedend gereageerd op een rouwadvertentie die The Daily Mirror, een van Engelands grootste roddelkranten, gisteren op haar gehele voorpagina plaatste. In de advertentie wordt het Duitse voetbal ten grave gedragen.

De paginagrote advertentie bevatte de volgende tekst: "In dierbare nagedachtenis aan het arrogante, klinische, penalty-scorende en ronduit verdomd irritante Duitse voetbal dat overleed in het Olympiastadion in München op 1 september 2001. Dit wordt zeker niet betreurd door een groot deel van de Engelse voetbalfans. RIP."

Onder de tekst staat een foto met daarop brandende keepershandschoenen. Daaronder de tekst dat de handschoenen van de Duitse doelman Oliver Kahn gecremeerd zijn en de as in een witte urn, versierd met Engelse leeuwen, is gestopt.

Duitse tegenaanval

De Duitse krant Bild ging meteen in de tegenaanval op haar internetsite. De advertentie werd op de site geplaatst met als kop "walgelijk" gevolgd door de tekst "Lieve Engelsen. Jullie voetballers hebben een grote overwinning behaald. Met zo'n smakeloze reactie verspelen jullie direct weer elke achting die met de indrukwekkende prestatie is opgebouwd."