BelgiŰ: 52 kleuters doodziek na voedselvergiftiging

In totaal 52 kleuters uit de Sint-Paulusschool in het Belgische Kortrijk zijn vandaag na een voedselvergiftiging opgenomen in zes ziekenhuizen uit de regio. De kinderen vertonen braakneigingen en sommigen hebben diarree. De hulpdiensten hebben het medisch interventieplan in werking gesteld. Volgens arts Philip Struyve is het mogelijk dat een aantal onder hen in het ziekenhuis zal moeten blijven, aangezien er door braken uitdroging kan optreden.

De school had op de tweede schooldag van het jaar macaroni met kaas en ham opgewarmd. Het ging om macaorni die op de eerste schooldag geleverd was door een Veurnse firma die al tien jaar zonder enig probleem voor de school werkt, aldus directeur Roger Neyens. ,,Aangezien we niet precies wisten hoeveel kinderen op school zouden eten op de eerste schooldag, hadden we nog porties over. Dat werd vandaag uit de koelkast gehaald en opgewarmd'.

Kort voor de speeltijd deze namiddag begonnen de eerste kleuters onwel te worden. De directeur consulteerde daarop telefonisch een geneesheer, die aanraadde cola aan de kleuters te geven. Toen nog meer kinderen klaagden, werd de geneesheer naar de school ontboden. Kinderen begonnen te braken op de speelplaats. Ze werden door het schoolpersoneel en de directie opgevangen.