Finse spelers betalen eigen benzine

Frutsel + 4]-[ Highlander hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Finse selectie kreeg in Tirana een bijzonder afscheid. Enkele uren na het WK-kwalificatieduel in en tegen Albanië vertrokken de internationals richting vliegveld, waar in het vliegtuig een verrassend verzoek stond te wachten. Of iedereen zijn portefeuille wilde trekken.

De gezagvoerder van het toestel van Finnair was niet bezig met een inzamelingsactie voor een goed doel, maar had het geld nodig om te kunnen vertrekken. De creditcard van de vliegmaatschappij had na een tankbeurt dienst geweigerd en de Albanezen wilden de brandstof daarom cash afrekenen. Zo niet, dan moest de kist aan de grond blijven.

Het Finnair-personeel had zelf niet voldoende dollars op zak om de rekening van 5500 gulden te voldoen. Er zat dus niets anders op dan de passagiers te vragen een deel voor hun rekening te nemen. Omdat ook de Finse internationals, waaronder Sami Hyypiä, Mika Nurmela, Joonas Kolkka en Jari Litmanen, een (lieve) duit in het zakje hadden gedaan, keerde de Finse selectie met een lege portefeuille terug in Helsinki. Maar wel met drie punten in de tas. Want de wedstrijd werd met 2-0 gewonnen.

De Finse internationals hoeven overigens niet bevreesd te zijn dat ze niets meer terugzien van hun bijdrage. De maatschappij heeft alle gulle gevers een betalingsbewijs gegeven.