FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 augustus 2001

Wonder van Theresa bewezen verklaard

Het staat vast dat moeder Teresa in 1998 een 30-jarige Indiase van een tumor en tuberculose heeft genezen. Dit heeft een woordvoerder van de commissie voor zaligverklaringen van het Vaticaan tegen het Italiaanse rooms-katholieke weekblad Famiglia Cristiana gezegd.

Op 5 september 1998, precies een jaar na het overlijden van moeder Teresa, legden verpleegsters van de orde van moeder Teresa een medaillon op het lichaam van de zieke vrouw. Dit medaillon was in aanraking geweest met het dode lichaam van de beroemde weldoenster uit Calcutta. In de nacht daarop verdwenen zowel de tumor als de tuberculose. Artsen verklaarden dat beide kwalen sindsdien niet zijn teruggekomen.

De bevestiging van het wonder door de commissie is van cruciaal belang voor de mogelijke zaligverklaring van moeder Teresa. De paus wil namelijk bewijzen zien van minstens één wonder voordat hij een gelovige zalig verklaart. Als vervolgens blijkt dat de zalige nog meer wonderen op zijn of haar naam heeft staan, maakt deze kans op de heiligentitel.

Definitieve zaligverklaring laat volgens het Vaticaan nog wel een of twee jaar op zich wachten.

Fans Jackson in stress door grap TMF

Fans van Michael Jackson zijn zich woensdag rotgeschrokken door een grap van TMF-presentatoren Jeroen Post en Tooske. Zij beweerden in het tv-programma TMFLive.com dat Jackson in Nederland zou zijn. Daarbij zonden ze beelden uit van jaren geleden.

Dat geintje leverde de Nederlandse fanclub van de King of Pop tientallen telefoontjes op. Voorzitter Willy Gijsman zei aan het begin van de avond tegen de honderd telefoontjes te hebben gehad. ,,Echte fans hadden de oude televisiebeelden wel herkend'', zei een woordvoerster van TMF. ,,Tooske en Jeroen moesten nog zo lachen om het filmpje omdat het er allemaal zo ouderwets uitzag.''

,,Mensen hebben de beelden vaak niet zelf gezien, maar zijn opgebeld door vrienden of familie'', verklaarde Gijsman de drukte. ,,Ik denk zelfs dat er al mensen op Schiphol staan en bij grote hotels in Amsterdam, in de hoop dat hij er echt is'', aldus Gijsman. ,,Ik ben er zelf niet zo blij mee dat TMF van dit soort grapjes maakt. Het is overigens niet de eerste keer dat TMF zo'n grap maakt.''

Voetbal : Dudek naar Liverpool

Boeltje.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jerzy Dudek gaat naar Engeland. Feyenoord en Liverpool hebben woensdagavond 20.00 uur een akkoord gesloten. De transfervergoeding bedraagt 17 miljoen gulden. Feyenoord, dat aanvankelijk 23,5 miljoen vroeg, heeft water bij de wijn gedaan ‘omdat we anders een keeper houden die volgens onze technische staf wellicht niet meer optimaal te motiveren is’, aldus Jorien van den Herik. Er is nog geen beslissing over een opvolger.
De overgang van Dudek naar Liverpool is op voorwaarden dat hij tijdig kan worden ingeschreven voor de Champions League en medische goedkeuring, die morgen in Polen plaats heeft.

‘Als we voet bij stuk zouden hebben gehouden en Dudek was gebleven, dan resteerde er aan het einde van het seizoen nog slechts een éénjarig contract. Op dat moment verkoop je geen keeper meer voor 17 miljoen gulden. Ook dat hebben we in onze overweging meegenomen’, aldus Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik, die de onderhandelingen met Liverpool telefonisch en per email heeft gevoerd omdat hij in de Verenigde Staten verblijft.

‘Duidelijk was dat Dudek zo snel mogelijk in de top van het Europese voetbal wilde spelen. Hij is daarom na de Arsenal-kwestie door zijn zaakwaarnemer Jan de Zeeuw bij verschillende grote clubs aanbevolen. Wij hebben dit voortdurend geweten. Dat is ook de reden dat we in vroeg stadium Henk Timmer hebben gehuurd. Jurek wilde gewoon een stap voorwaarts maken en dat is hem van harte gegund. Vandaar ook dat we de laatste drie dagen een uiterste inspanning hebben gedaan om ons zo flexibel mogelijk op te stellen. In vergelijking met Arsenal is Liverpool tenslotte wel met een serieus eindbod gekomen. Toen was het voor Feyenoord een simpele rekensom. Of nu 17 miljoen incasseren, of volgend seizoen de helft, of het jaar daarop niks’.

Noorwegen: kritiek op Australisch asielbeleid

De Noorse regering is slecht te spreken over de manier waarop Australië omgaat met de asielzoekers op een vrachtschip voor de Australische kust. Het Noorse schip heeft ruim 400 mensen aan boord, voor het grootste deel Afghaanse vluchtelingen.

De Afghanen waren door het vrachtschip opgepikt, nadat hun eigen boot was gezonken. Daarna kaapten ze de vrachtvaarder en dwongen de kapitein naar Australië te varen. Ze hoopten daar asiel te krijgen. Maar de Australische regering weigert hen toe te laten en vanochtend is de Australische marine aan boord gegaan.

Volgens de Noorse minister van buitenlandse zaken is de weigering in strijd met internationale regels. Hij gaat de kwestie voorleggen aan de VN-vluchtelingenorganisatie en aan het Rode Kruis.

Marine
De Australische marine ging aan boord nadat de boot de territoriale wateren van Australië was binnen gevaren. Australië wil dat het schip direct de regio verlaat. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat Australië weigert asielzoekers toegang te verlenen.

Soms ...

Op de FrontPage is naast columns ook ruimte voor poëzie. Niet iedereen kan het waarderen, maar poëzie is een uitlaatklep voor mij.
Laatst liet ik nog een stukje lezen door een goede vriendin en ze zei dat ik die eens moest publiceren.
Ik schrijf vooral gedichten in dagboekvorm. Zit een emotie hoog dan neem ik pen en papier. Deze dateert van vorige zomer, toen ik even een moeilijke tijd doormaakte.

Filmregisseurs zwichten voor Pentagon

Regisseurs in Hollywood hebben het verhaal van een film gewijzigd of zelfs de geschiedenis geweld aangedaan om het imago van het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, niet te schaden. In ruil daarvoor kregen zij de beschikking over dure militaire uitrusting of konden zij opnames maken op doorgaans ontoegankelijk militair terrein. De filmmaatschappijen bespaarden zo miljoenen guldens.

Dat blijkt volgens de Britse krant The Guardian uit onlangs vrijgegeven documenten van de Amerikaanse strijdkrachten. In veel films kregen Amerikaanse militairen door ingrijpen van het leger een heldhaftiger rol toebedeeld dan het oorspronkelijke scenario aangaf. Als het Pentagon zijn zin niet kreeg, kregen filmmaatschappijen geen hulp.

Toen Top Gun, met Tom Cruise in de hoofdrol, werd gemaakt, waren de Amerikaanse strijdkrachten met een wervingscampagne begonnen. Het Pentagon stelde de filmmakers faciliteiten ter beschikking, toen de rol die door Kelly McGillis werd gespeeld, was gewijzigd. Zij werd een vrouw die niet bij de strijdkrachten werkte, omdat relaties tussen officieren en andere legermedewerkers in de Amerikaanse strijdkrachten verboden zijn.

Forrest Gump
Andere films moesten het zonder hulp van het Pentagon stellen. Zo was het ministerie erg ontevreden over de film Forrest Gump, waarin Tom Hanks de hoofdrol heeft. Het verhaal zou volgens een intern memo de indruk wekken dat de strijdkrachten in de jaren zestig werden bemand door naïeve of intellectueel minder begaafde figuren. "Deze indruk is niet nauwkeurig. Het leger heeft er geen baat bij'', valt in het memo te lezen.

Urineren
Ook GI Jane, een film uit 1997 met Demi Moore in de hoofdrol, kreeg geen steun van de Amerikaanse strijdkrachten. In het scenario stond aanvankelijk een scène waarin een marineman er duidelijk moeite mee had in een schutterputje in het bijzijn van een vrouw te urineren. Na een klacht van het leger veranderde regisseur Ridley Scott het verhaal. Hoewel Scott ook op andere punten aan het Pentagon toegaf, bleef de film voor de militaire leiding onaanvaardbaar.

Tot de films die verder op steun van het Pentagon konden rekenen, behoren The longest day, over de invasie in 1944 in Normandië, en Patton, over de legendarische Amerikaanse generaal.

BNN denkt aan oprichten vrouwenpartij

Omroep BNN gaat onderzoeken of in Nederland behoefte bestaat aan een vrouwenpartij. Als dat zo is, sluit de omroep niet uit dat zo'n partij wordt opgericht. Het onderzoek vindt plaats in een 11-delige serie programma's die worden gepresenteerd door Katja Schuurman en voormalig TMF-boegbeeld Bridget Maasland.

Volgens Laurens Drillich, directeur tv van BNN, is het oprichten van een nieuwe partij nadrukkelijk geen uitgangspunt. "Maar als mocht blijken dat er behoefte aan bestaat, sluiten we het ook niet uit. Maar we passen wel op met zoiets al te serieus of als grap te zeggen, want BNN is tenslotte ook ooit als grap begonnen."

Met de programmareeks ('Lijst 0') wil BNN de jongeren meer bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer betrekken. "En dat kan door middel van twee vrouwen die jong, intelligent en aantrekkelijk zijn, in die volgorde", aldus Drillich. "Tenslotte is het voor een politieke partij meestal belangrijker hoe die zich presenteert, dan wat de inhoud van een partijprogramma is." De reeks start in februari.

Kok stopt als PvdA-leider

Wim Kok legt het leiderschap van de PvdA neer. Dit werd dindagavond bekend na het kabinetsberaad en is woensdag bevestigd door bronnen binnen de PvdA. Woensdagavond om 18.30 uur zal hij officieel meedelen dat hij stopt.

Kok heeft steeds gezegd dat hij zijn besluit eind augustus zou bekendmaken. Na een overleg van PvdA-bewindslieden in het Catshuis werden volgens de NOS de geruchten bevestigd die al maanden de ronde deden.

De bijeenkomst in het Catshuis was een gewoon gepland overleg, maar Kok had eerder beloofd de ministers van zijn eigen partij in te lichten over wat hij in de toekomst zou gaan doen.

Het is zeer waarschijnlijk dat fractieleider Melkert de nieuwe politieke leider van de PvdA gaat worden. Melkert lag onder vuur vanwege zijn rol in de kwestie met de ESF-subsidie . Het maandag uitgekomen rapport Koning pleit hem daarvoor grotendeels vrij.

Het is nog niet bekend of Kok zich beschikbaar houdt voor andere functies, bijvoorbeeld in Europa. Enkele jaren geleden was Kok al gevraagd zitting te nemen in de Europese Commissie. Destijds weigerde hij wegens verplichtingen in het Nederlandse paarse kabinet. Volgens de NOS is het nu wel zeker dat Nederland straks na de verkiezingen onder ander politiek gesternte verder gaat.

Streep door het Spaarloon

Ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet wil dat meer mensen gaan werken om personeelstekorten op te lossen en de AOW betaalbaar te houden

Een aantal populaire aftrekposten en regelingen moeten in de toekomst mogelijk verdwijnen om plaats te maken voor nieuwe fiscale prikkels die mensen aan het werk moeten krijgen. Dit stelt staatssecretaris Bos van Financiën in een verkennende notitie. Zo zouden onder meer de Zalm-snip, de spaarloonregeling en de basislijfrente-aftrek het veld moeten ruimen. Bos heeft berekend dat vier tot dertien miljard gulden kan worden verdiend door een streep te halen door talloze bestaande regelingen en aftrekposten.
Het verdiende geld moet worden gebruikt voor nieuwe regelingen die laaggeschoolden, ouderen, gehandicapten en niet-werkende partners aan het werk moeten krijgen. Bos meent dat dit alleen een positieve uitwerking kan hebben op de werkgelegenheid. Het kabinet wil dat meer mensen gaan werken om personeelstekorten op te lossen en de AOW betaalbaar te houden.
Naast de lijfrente-aftrek, de Zalm-snip en de populaire spaarloonregeling, moeten ook de fietsaftrek en de reisaftrek het veld gaan ruimen. De btw en de ecotax voor gezinnen moet verder worden verhoogd. Door tariefsverlaging blijven de gevolgen voor inkomens beperkt, berekent Bos, die overigens nog niet met concrete voorstellen is gekomen. Het volgende kabinet moet daarover beslissen.

Jongeren zetten stad op stelten

DaFunLOvinCriminaL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van het Belgische Sint-Niklaas heeft in de vannacht 16 minderjarige (allochtone) jongeren administratief aangehouden na rellen in het stadscentrum. De aanleiding voor de rellen is niet duidelijk. Mogelijk gaat het om interne strubbelingen tussen groepen jongeren. De overwegend minderjarige jongeren kwamen voornamelijk uit Sint-Niklaas,en deelgemeenten Temse en Lokeren. Er is heel wat bezwarend materiaal in beslag genomen.

De moelijkheden ontstonden dinsdagavond omstreeks 23.25 uur ter hoogte van een café. Een honderdtal allochtone jongeren had er zich verzameld. De politie stuurde onmiddellijk alle beschikbare manschappen ter plaatse. Omdat de situatie escaleerde, werd bijstand gevraagd aan de omliggende korpsen. De vechtpartijen situeerden zich voor het café, enkele aanpalende straten en de Grote Markt. Drie voertuigen werden onderschept door de politie. Enkele jongeren beschikten over ijzeren staven en houten stokken.

Rond 2.48 uur werden de eerste jongeren door de politie opgepakt. Uiteindelijk worden 16 jongeren administratief aangehouden. Na verhoor werden ze terug in vrijheid gesteld en onder begeleiding naar hun woonplaats teruggebracht. Rond 3 uur was de situatie onder controle. Om mogelijke herhalingen te voorkomen, zal de politie de komende dagen duidelijk aanwezig zijn in het straatbeeld.

Estella Warren neemt afscheidsvideo op

Vegeta_21_NL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fotomodel en actrice Estella Warren was er tijdens een recente vlucht zo van overtuigd dat haar vliegtuig zou neerstorten, dat ze een afscheidsvideo voor familie en vrienden opnam.

Warren, die vanaf morgen te zien is in het race-drama ‘Driven’ en ook te bewonderen valt in ‘Planet of the Apes’, was doodsbang toen het vliegtuig waarin ze zich bevond technische problemen vertoonde. De 22-jarige actrice kwam er echter - net als de overige passagiers - zonder kleerscheuren vanaf.

''Ik voelde plotseling dat het vliegtuig hard naar beneden ging’’, zegt Warren. ‘’Ik dacht echt dat ik dood zou gaan, ik was zo bang’’. De Canadese schone besloot haar laatste minuten te gebruiken om haar familie en vrienden toe te spreken. ‘’Ik dacht: als ik doodga, neem ik het in ieder geval op. Dus pakte ik mijn kleine videocamera en nam een afscheidsberichtje op voor mijn familie’’.

Uiteindelijk wist de piloot het toestel veilig aan de grond te krijgen, waardoor Warren opeens met een probleem zat; wat moest ze met de tape? De opname ligt op dit moment bij Warrens advocaten, aangezien het wellicht als bewijsmateriaal gebruikt kan worden in een rechtszaak tegen de bewuste luchtvaartmaatschappij.

Echt trots is de blonde actrice niet op de videoband. ‘’Er staan geheimen op die ik waarschijnlijk niet had moeten vertellen’’, aldus Warren.

Namen zeden-delinquenten online

Ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf donderdag zal de regering van Zuid-Korea de namen van 169 onlangs veroordeelde zedendelinquenten online zetten. De overheid hoopt op die manier het aantal zedendelicten terug te brengen, zo meldt de nieuwsdienst Ananova. De regering plaatst geen foto's en adressen van de veroordeelden. Wel wordt de buurt vermeld waar de zedendelinquenten wonen. In de Verenigde Staten zijn al langer staten die informatie over de plegers van seksuele misdrijven (vaak met foto's), online plaatsen.

Bliksem slaat in op tentje in Herentals

Cygnes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vlucht voor nachtelijke hitte loopt net niet fataal af voor echtpaar.
De bliksem trof in de nacht van zondag op maandag het echtpaar De Cleyn-Horemans. Het koppel overnachtte in een iglotentje in zijn tuin aan de Acacialaan in Herentals (België) om aan de nachtelijke hitte te ontsnappen. Die keuze bezorgde het paar de heetste nacht van zijn leven. Het stel wist na een eerste inslag uit het tentje te ontsnappen. Seconden later volgde een tweede inslag. Het koppel liep brandwonden, spierpijn en de schrik van zijn leven op.

All Saints binnenkort weer samen ?

DaFunLOvincriminaL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verrassend nieuws uit het ALL SAINTS-kamp. De kans is immers groot dat The All Saints in de toekomst weer bij elkaar komen. Dat verklaarde zangeres Melanie Blatt deze week in een interview aan Britse journalisten. Eind vorig jaar ging de groep uit elkaar na ruzies en overmatig cocaïnegebruik. Momenteel proberen de dames zich echter te verzoenen...

All Saints scoorden hun grootste hits met 'I Know Where It's At' en 'Never ever'.

Iran hangt aanvallers van toeristen op

Magaman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie mensen zijn in het openbaar opgehangen in Iran wegens het aanvallen van westerse toeristen. Wat de drie precies hebben gedaan, is niet bekend. Vermoedelijk heeft de veroordeling te maken met een serie ontvoeringen van Europese toeristen door drugssmokkelaars in 1999.

In Iran zijn de afgelopen tijd veel mensen in het openbaar terechtgesteld. Dat leidde tot kritiek in kringen van hervormers en van mensenrechtenorganisaties. Maar voorstanders menen dat dergelijke straffen nodig zijn om de misdaad in te perken.
"Mensenrechten zijn er niet voor moordenaars, bandieten en mannen die onschuldige meisjes verkrachten. We moeten niet hún rechten verdedigen, maar die van de gewone burger", zei opperrechter ayatollah Mahmoud Hashemi-Shahroudi. Hij vindt dat de westerse media veel te veel aandacht schenken aan
openbare straffen als zweepslagen en ophangingen.
quote:
Mensenrechten zijn er niet voor moordenaars, bandieten en mannen die onschuldige meisjes verkrachten. We moeten niet hún rechten verdedigen, maar die van de gewone burger

Dat is nou een stelling waar je wat aan heb...

Slechte voorstelling: geld terug

Smookey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bezoekers van theater De Tamboer in Hoogeveen die ontevreden zijn over een voorstelling, kunnen met ingang van 12 september in de pauze een tegoedbon voor een ander optreden krijgen.

Wanneer iemand teleurgesteld is over een bepaalde uitvoering kan hij of zij in de pauze bij de informatiebalie terecht. Na inlevering van het toegangsbewijs en een formulier waarop men aangeeft waarom men de voorstelling in de pauze verlaat, krijgt de bezoeker binnen een week een tegoedbon voor een nieuwe voorstelling.

Volgens Bob Faber van De Tamboer wordt zo voorkomen dat mensen zonder iets te zeggen een voorstelling verlaten en vervolgens aan anderen meedelen dat de voorstelling zo slecht was. ,,Op deze wijze horen we ook waarom iemand ontevreden is.’’

Volgens Faber is het Hoogeveense theater naast de schouwburg van Tilburg de enige die een dergelijke regeling kent. Ontevreden bezoekers wordt overigens wel verzocht het theater na de pauze te verlaten. Twee volledige voorstellingen voor de prijs van één zit er dus niet in bij De Tamboer.

Faber denkt niet dat het theater nu extra kritisch hoeft te zijn bij het inkopen van voorstellingen. ,,Dat zijn we altijd al. We weten we leveren een natuurproduct: je weet wel wat je zaait, maar nooit wat je oogst.’’

Premier Kok: Gedoogcultuur uitroeien!

Premier Kok vindt dat toekomstige kabinetten resoluut een einde moeten maken aan de gedoogcultuur in Nederland. De tijd dat alles kan en mag moet tot het verleden gaan behoren. "We moeten het gedogen in ons land met wortel en tak uitroeien", aldus Kok tijdens de presentatie van het politiek testament van zijn tweede kabinet.

De minister-president meent stellig dat de burger van de overheid verwacht dat regels niet aan de laars worden gelapt, maar worden nageleefd. Daarnaast moet de overheid ook toezien op naleving door anderen. "Burgers en instellingen moeten op hun rol kunnen worden aangesproken", lichtte Kok gisteren toe bij de presentatie van de 'Verkenningen'. "De burgers zien te vaak een wijkende en ontwijkende overheid waar ze een stellende en stellige overheid hadden verwacht", schrijft het kabinet.

Domeinnaam SP ingepikt door nationalisten

De nieuwe naam van de Socialistische Partij (SP) in Vlaanderen is op internet razendsnel ingepikt. De voorzitter van de Nationalistische Studentenvereniging, gelieerd aan het Vlaams Blok, heeft de twee meest logische domeinnamen gekaapt, zo meldt woensdag De Standaard.

De SP wil voortaan door het leven onder de naam SP Anders, kortweg Spa. Dat heeft SP-voorzitter Patrick Janssens begin deze week bekendgemaakt, maar hij heeft verzuimd alvast een naam te reserveren voor een webpagina. De webplek www.spa.be is al sinds jaar en dag in handen van de bekende producent van mineraalwaters. Sinds deze week zijn www.sp-anders.be en www.spanders.be gereserveerd door voorman Hans Verreyt van de nationalistische studenten. Volgens Verreyt is het een 'studentikoze grap'. Ook www.sp-a.be is al geclaimd.

De SP Anders kan nog wel de internationale domeinnamen sp-anders.com, sp-anders.net, sp-anders.org, spanders.net en spanders.org registeren. Op woensdagmorgen waren deze domeinnamen nog vrij.

Flesje bronwater leidt tot schietpartij

Een klant van een snackbar op de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam is dinsdagavond neergeschoten voor een flesje bronwater. Het 34-jarige slachtoffer werd in het bovenlichaam getroffen en is in het ziekenhuis opgenomen. Hij is niet in levensgevaar.De dader is voortvluchtig.

De man bestelde het flesje bronwater en bleef in zaak staan. Plotseling kwam een andere man de snackbar binnen die het flesje pakte en het wilde meenemen.
Tijdens de daarop volgende ruzie trok de indringer een vuurwapen en schoot de klant neer. De schutter verdween lopend. Hij liep vermoedelijk in de richting van de Sint Jansstraat.

Schotse studente gecharmeerd van Eminem

Volgens een Schotse studente is de rapper Eminem een echte heer. Joy McAvoy ontmoette de rapper tijdens een pauze van zijn optreden in Glasgow. Toen het optreden was afgerond zijn de twee samen naar een feestje in de Cube nachtclub in Glasgow gegaan.

De twintigjarige studente vertelde tegen Daily Record: "Ik had niet het gevoel het zoveelste schatje in een ander stadje te zijn. We hebben wel gekust enzo, maar ik was verbaasd dat hij me niet in bed probeerde te krijgen".
Ze vervolgt: "Na het feestje hebben we de hele nacht in zijn hotelkamer doorgebracht. Ik had een heel andere Eminem verwacht, maar hij was helemaal niet zo chauvinistisch als hij zich voordoet".

"Ik zou nooit met iemand naar bed gaan op de eerste afspraak. Ook niet met een beroemd persoon." Joy hoopt de 28-jarige Eminem volgend jaar weer te kunnen ontmoeten.

Volgens haar heeft hij wel gezegd dat ze elkaar zeker nog een keertje zouden zien. "We hebben telefoonnummers uitgewisseld en ik heb ook zijn e-mailadres. Dat betekent in elk geval dat we contact blijven houden. Hij is echt leuk", aldus een gecharmeerde Joy.

2 mannen verpletterd door vallend balkon

Twee bouwvakkers zijn woensdagmorgen door een bedrijfsongeval in Scheveningen om het leven gekomen. Volgens de brandweer viel er van een flat in aanbouw een balkon van de tweede verdieping af. Ook het onderliggende balkon brak daardoor af.

Twee betonplaten van circa 5 bij 7 meter vielen op de twee slachtoffers, die op de begane grond aan het werk waren. Hoogwerkers zijn bezig de platen weg te takelen. Dat duurt nog zeker tot 10.00 uur, aldus de politie. De flat telt vijf verdiepingen, waarvan alleen het betonskelet al stond. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Kwart baby's buitenechtelijk geboren

In 2000 zijn in Nederland meer dan 50 duizend kinderen geboren van wie de ouders niet getrouwd zijn. Naar schatting zal dit aantal in 2001 verder toenemen.

Dit jaar wordt voor het eerst meer dan een kwart van de kinderen buiten het huwelijk geboren. De afgelopen 10 jaar is dit aandeel verdubbeld. Deze stijging kan worden toegeschreven aan de sterke toename van het aantal ongehuwd samenwonenden.
Ondanks de sterke stijging neemt ons land in Europa een middenpositie in. In Zweden wordt meer dan de helft van de kinderen buiten het huwelijk geboren.

Miljoenen mensen lijden onder kastenstelsel

Wereldwijd worden er nog zeker 250 miljoen mensen gediscrimineerd wegens het kastenstelsel. Dit blijkt uit een studie van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW).

Het rapport is gepubliceerd in verband met een VN- conferentie over racisme die vrijdag begint in het Zuid-Afrikaans Durban. Vooral in Zuid-Azie zijn veel mensen de dupe van hun kastenloze status. In India worden zij de 'onaanraakbaren' genoemd. HRW bekritiseert India, omdat het land niet over het kastenstelsel wil praten. Ook in Japan en een aantal Afrikaanse landen worden kastenloze mensen wegens hun status nog steeds veroordeeld.

Mensheid wordt gevaarlijk dik

DuchessX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De moderne mens wordt te dik en corpulentie wordt in de toekomst de voornaamste oorzaak voor hart- en vaatziekten. Wereldwijd zijn meer dan 300 miljoen mensen aan de zwaarwichtige kant. Oorzaak: de toenemende verstedelijking, een onregelmatige, jachtige levensstijl en onevenwichtige of verkeerde eetgewoonten. Deze waarschuwing gaat uit van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Wereld Hart Federatie, ter gelegenheid van ’Wereld Hart Dag’ op 30 augustus.

’corpulentie-epidemie’

Het is een algemene misvatting dat Amerikanen met hun hamburger- en hotdog cultuur aanmerkelijk corpulenter zijn dan ’gezond etende’ Europeanen. Daar klopt niets van , zegt Antonio Bayes de Luna van de Wereld Hart Federatie. „De gemiddelde Oost- Duitser is zwaarlijviger dan de doorsnee Amerikaan en in de rest van Europa, vooral in Engeland, gaat het ook de verkeerde kant op,” aldus deze hartspecialist.

Erger nog, de ’corpulentie-epidemie’ verbreidt zich zelfs in derdewereldlanden. In de Zuid-Afrikaanse Kaapprovincie is 40 procent van de vrouwelijke bevolking veel te dik en hetzelfde geldt voor landen als Saoedi-Arabië, Koeweit en de Emiraten.

In Europa zijn van 15 tot 20% van de mannen te zwaar en 15 tot 25 procent van de vrouwen. Dat is een toename van gemiddeld 25 procent over de laatste tien jaar. De gevolgen blijven niet uit : een te hoge bloeddruk of cholesterolgehalte, suikerziekte, meer hartklachten, meer kans op beroerte.

Skycar, de eerste vliegende auto

WHiZZi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Terwijl er decennia lang alleen maar over kon worden gefantaseerd, komt de introductie van een klein, verticaal opstijgend vliegtuigje eindelijk binnen handbereik nu het Amerikaanse bedrijf Moller International de eerste werkende prototypes klaar heeft.

De M400 Skycar zal in eerste instantie echter niet goedkoop worden: er zal zo'n ƒ1,25 miljoen voor neergeteld moeten worden.

Daarvoor krijgt de eigenaar dan wel de beschikking over een compact vliegtuigje, dat 560 kilometer per uur haalt, bijna 1500 kilometer op een volle tank overbrugt en op maximaal 9 kilometer hoogte vliegt. Afhankelijk van het gekozen model kunnen er één tot zes passagiers in.

Man vermoord met alcohol

DaFunLOvinCriminaL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Duitse Brake, nabij Bremen is een 53-jarige man vermoord door twee 22-jarigen. De jongeren hadden de man met geweld tequila naar binnen gegoten, op een moment dat hij zich niet meer kon bewegen. Het slachtoffer werd begin dit jaar dood aangetroffen in een weekendhuisje.

Bloedonderzoek wees uit dat de man maarliefst 4,88 promille alcohol in het bloed had. De politie dacht aanvankelijk niet aan een misdrijf, maar ging ervan uit dat de man zich letterlijk dood had gedronken, want er waren geen sporen van geweld aangetroffen. Het onderzoek werd echter onlangs om een onbekende reden heropend, waarna de 2 jongeren opgepakt werden. Ze hebben inmiddels de feiten bekend en zitten intussen in de cel...

PvdA wil in toekomst af van Zalmnorm

De PvdA wil na deze kabinetsperiode niet meer vasthouden aan de strikte scheiding tussen inkomsten en uitgaven in de overheidsfinanciën, de zogenoemde Zalmnorm. De partij wil de mogelijkheid om extra uitgaven te doen als het begrotingsoverschot boven de 1 procent uitkomt.

Dat zegt fractieleider Melkert van de PvdA woensdag in een vraaggesprek met Het Financieele Dagblad over het nieuwe verkiezingsprogramma. Zaterdag presenteert de partij haar ideeën voor een volgende periode.

"Als het goed blijft gaan met de economie, moet er ruimte zijn voor een nieuwe afweging tussen uitgaven, extra lastenverlichting en de aflossing van de staatsschuld. Zolang we maar een begrotingsoverschot kunnen behouden van 1 procent en daarmee à tempo blijven met het wegwerken van de staatsschuld in 25 jaar'', aldus Melkert.

Leger Australië aan boord vluchtelingenboot

Australische legertroepen zijn aan boord gegaan van het Noorse vrachtschip Tampa met aan boord 434 asielzoekers en hebben de controle over het schip overgenomen. Het leger ging tot actie over direct nadat het schip de Australische territoriale wateren was binnengevaren en koers zette naar de Christmas eilanden, aldus de havenmeester woensdag.

Het Noorse vrachtschip redde de vluchtelingen eerder deze week van een zinkende boot. Daarop kaapten de asielzoekers de Tampa. Australië weigerde de gekaapte boot met asielzoekers toe te laten. Het is de eerste keer dat Australië asielzoekers niet toelaat.


Volgens lokale media zijn de Australische troepen in drie snelle bootjes naar de Tampa gevaren. Eenmaal aan boord konden de soldaten vrij snel de controle over het schip overnemen. Het schip werd vervolgens gedwongen terug te keren naar internationale wateren.

Australië is nog altijd wel van plan hulpgoederen naar het schip te sturen. De asielzoekers, van wie het grootste deel in hongerstaking is gegaan, kunnen water, voedsel en medische hulp tegemoet zien. Volgens de Australische radio zal een helikopter woensdagmiddag een dokter en medische voorzieningen op het schip afzetten.

Levi Strauss haalt nieuwe kledinglijn uit winkel

Kledingfabrikant Levi Strauss haalt een hele nieuwe kledinglijn uit de winkel. Bij broeken, rokken en jasjes van 'Glossy Finish', voorzien van een blinkende afwerking, is gebleken dat ze huidirritatie kunnen veroorzaken of zelfs ademhalingsmoeilijkheden bij het strijken.

In West-Europa zijn sinds begin augustus 105.000 stuks van de kledinglijn naar de winkels verscheept. Om hoeveel het in Nederland gaat, kon een woordvoerster dinsdag niet zeggen.

Tot dusver heeft Levi nog geen klachten van consumenten ontvangen. De problemen zijn waargenomen door werknemers. Kopers van een 'Glossy Finish' krijgen hun geld terug.

Davids mag niet meespelen tegen Ierland

Edgar Davids is geschorst tot 17 oktober van dit jaar. Dat besloot de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond dinsdagavond in Milaan.

De straf die Davids tegen zich hoorde uitspreken was een schorsing van vijf maanden wegens het gebruik van nandrolon. De straf was voorlopige al ingegaan op 17 mei.

Eerder op de dag had de openbare aanklager een schorsing geëist tot komende vrijdag. Dat zou hebben betekend dat Davids zaterdag had kunnen spelen in de interland Ierland - Nederland. De strafcommissie legde de eis van de openbare aanklager naast zich neer.

Aanvankelijk eiste het Italiaans Olympisch Comité (CONI) een schorsing van acht maanden voor de speler van Juventus. Edgar Davids' advocaat Robert Geerlings dinsdagavond weten in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

De middenvelder mist ook de resterende twee kwalificatieduels met Estland (volgende week woensdag) en met Andorra (op 6 oktober). Wel kan hij weer spelen in de eventuele play offs, op 10 en 14 november, indien Oranje op de tweede plaats eindigt in de plaatsingsgroep voor het WK.

Geerlings zei dat Davids enerzijds blij was met de uitspraak. Volgens de raadsman moet niet worden vergeten dat aanvankelijk acht maanden schorsing de eis was. "Voor Italiaanse begrippen is dit een fantastisch resultaat, omdat de strafmaat normaal gesproken veel hoger ligt. Maar Edgar is natuurlijk ook teleurgesteld over het missen van de wedstrijd tegen Ierland."

Dode meisje strand Nulde lijkt misdrijf

Het dode meisje dat maandagmiddag bij strand Nulde werd gevonden, is waarschijnlijk overleden aan de gevolgen van een misdrijf. Dat is volgens een politie-woordvoerder de voorlopige conclusie van het recherchebijstandsteam (RBT) dat de dood van het meisje onderzoekt.

De politie wil verder niets zeggen over de eerste bevindingen. Wel benadrukt de zegsman dat een misdrijf nog helemaal niet helemaal zeker is.

De recherche heeft dinsdag opnieuw de omgeving van Strand Nulde bij Putten doorzocht. Daar werd maandagmiddag het lichaampje gevonden door strandbezoekers. Ook strandgangers werden ondervraagd en bij de noodopvang voor asielzoekers op Strand Horst en een nabijgelegen camping is naar informatie gezocht. De politie hoopt zo meer te weten te komen over het meisje.

Maandag nam de politie vanuit een helikopter foto's van de omgeving en zijn delen van het strand afgezet voor sporenonderzoek. Volgens de politiewoordvoerder is het wachten op het sectierapport. Dat moet meer duidelijkheid geven over de identiteit van het meisje en de doodsoorzaak.

Hoe oud het meisje is en hoe lang zij in het water heeft gelegen, is nog niet bekend. De politie zegt dat het, voorzover waarneembaar, een blank meisje is. Er was dinsdag aan het eind van de middag nog steeds geen sprake van een verband met kinderen die bij de politie als vermist bekend staan.

Fujtisu Siemens en de Albert Heijn

Mark Olthuis wees ons via de newssubmit op het volgende artikel:

Dat je appels niet met peren moet vergelijken weten ze als kruidenier vast wel bij Albert Heijn, maar de luxe grootgrutter is druk bezig met zijn focus te verbreden en dus worden er al langer ondermeer computers van IBM en Fujitsu Siemens in de winkels aangeboden. En nu lijkt men bij dat bedrijf toch een beetje de weg kwijt te zijn.
Want een T-Bird met Pentium 4 is wel een heel opvallende combinatie te noemen.

De Duits Japanse-computerfabrikant is overduidelijk trots op dit feit en heeft in heel het land duizende bushokjes en reclamezuilen behangen met een kennisgeving van dit heugelijke feit, een computer zonder monitor met Intel Pentium 4 1,7 GHz voor niet meer dan 2999,-.

Echter de naam van het systeem komt ietwat apart over, de computer komt namelijk uit de zogenaamde T-Bird consumer pc-lijn van Fujitsu Siemens. De naamkeuze is zo opvallend omdat CPU-fabrikant AMD onder de codenaam Thunderbird / T-bird al een CPU heeft ontwikkeld. Waarmee het bedrijf dus een prachtige combinatie maakt van het beste van Intel en het beste van AMD.

Voor de ware luxe genieter is deze T-Bird ook leverbaar met Intel Celeron 800, Intel Pentium III 1 GHz of Pentium 4 1.3 GHz.
Meer informatie is hier te vinden.

Ook Amsterdam krijgt WebSuper

Nederlanders lijken, in tegenstelling tot het buitenland, wel warm te lopen voor supermarktinkopen op internet. 'Websuper' Maxfood begint deze week met het gratis bezorgen van de boodschappen in Amsterdam.

Eerder kregen Den Haag, Utrecht, Leiden en Haarlem al een websuper. Volgens Maxfood is de omzet van het bedrijf in amper een jaar tijd verdrievoudigd. Het bedrijf, dat een half jaar actief is, denkt eind volgend jaar al winstgevend te kunnen zijn. Onderzocht wordt of de internetwinkel ook bezorgdiensten kan starten in Rotterdam, Tilburg en Breda.
Maxfoodmarket lijkt daarmee de concurrentiestrijd aan te gaan met Albert Heijn. 's Lands grootste supermarktketen maakte vorige week bekend in onder meer Leeuwarden, Zwolle, Arnhem en Maastricht te gaan stoppen met de internetservice. Ook Albert Heijn gaat zich eerst toeleggen op thuisbezorging in de Randstad en in Noord-Brabant.

In tegenstelling tot Albert Heijn bezorgt Maxfoodmarket, dat niet over winkelpanden beschikt, de boodschappen gratis thuis. AH brengt minimaal 6 gulden bezorgkosten in rekening. In de Verenigde Staten, de bakermat van internet, is kopen van levensmiddelen op het internet niet aangeslagen. Websuper Webvan werd daar onlangs failliet verklaard.

Maxfoodmarket mikt vooral op de drukke randstedeling die weinig tijd of zin heeft boodschappen te doen. Veel boodschappen worden volgens directeur D. Groot vanaf de werkplek via de bedrijfscomputer besteld. ,,Bedrijven vinden dat niet erg. Sterker nog, zij moedigen dit aan. Mensen werken op deze manier sneller een uurtje over, omdat de boodschappen toch al zijn gedaan. We zijn al door een aantal bedrijven benaderd om deze service aan de werknemers aan te bieden.''

Via de webwinkel zijn ongeveer 4500 artikelen online te bestellen. De prijzen zijn vergelijkbaar met de prijzen in normale supermarkten. Met de bereikbaarheid van de binnensteden zegt Groot weinig problemen te hebben. De computers houden bij wat klanten bestellen en doen eventueel suggesties voor de inhoud van het virtuele winkelwagentje. "Het is namelijk handig dat als een klant macaroni bestelt, de computer even vraagt of er ook gehakt bij moet", meent Groot.

Bluffer schiet zichzelf per ongeluk dood

AlexAuto had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 38-jarige man uit Budel blijkt zichzelf per ongeluk door het hoofd geschoten te hebben. Het slachtoffer G. werd zwaargewond naar een ziekenhuis in Maastricht overgebracht waar hij gistermorgen overleed. De politie vermoedt dat overmatig drankgebruik een rol heeft gespeeld bij het gebeuren.

De Brabander was afgelopen maandag met een kennis en diens vader op stap geweest. In een woning in Budel werd gesproken over vuurwapens. Hij liet daarop zijn vuurwapen zien. Volgens de kennis en diens vader, die ooggetuige waren, draaide hij het pistool een aantal malen om zijn vingers en zette het kennelijk voor de grap tegen zijn hoofd. Plotseling ging het wapen echter af en schoot de man zichzelf in het hoofd.

De politie heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de toedracht. Volgens een woordvoerder gaat het vrijwel zeker om een tragisch ongeluk. Vermoedelijk dacht de Budelnaar dat zijn wapen niet geladen was.

Simpsons blijven het populairst

dafunLOvincriminal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Simpsons zijn door de Britse tv-kijkers uitgeroepen tot beste kinderprogramma aller tijden. De gele familie uit Springfield is al jaren één van de populairste tekenfilmseries in zowat de hele wereld.

De tweede plaats is voor de Muppet Show, gevolgd door de Britse cartoon Dangermouse, Bagpuss en schooldrama Grange Hill. Ook de klassieker Scooby Doo haalde de top tien.

De teletubbies blijken na 5 jaar zwaar aan populariteit te moeten inboeten bij de Britse kids. Po, Tinky Winky en de rest van de kleurijke bende moeten tegenwoordig immers genoegen nemen met een 90ste plaats !

Maja de bij-gekte in Duitsland

DafunLOvincriminal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Heel wat mensen zijn er wereldwijd mee opgegroeid en de serie is in veertig talen vertaald. Volgende maand mag de tekenfilmserie rond Maja de bij en haar vriendje Willie 25 kaarsjes uitblazen. Reden voor de Duitse zender ZDF om de programmareeks, die ook in België en Nederland werd uitgezonden, flink in de bloemetjes te zetten.
Op 2 september zendt ZDF zelfs een een grootschalig ‘Maja de bij verjaardagsgala’ uit.
Op 8 september volgt een documentaire over Maja en een dag later komen de Majafans helemaal aan hun trekken. Dan passeren 's nachts maarliefst 18 verschillende afleveringen de revue.

Maja-fans zorgen er dus best voor dat ze er ‘bij’ zijn.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.