Slechte voorstelling: geld terug

Smookey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bezoekers van theater De Tamboer in Hoogeveen die ontevreden zijn over een voorstelling, kunnen met ingang van 12 september in de pauze een tegoedbon voor een ander optreden krijgen.

Wanneer iemand teleurgesteld is over een bepaalde uitvoering kan hij of zij in de pauze bij de informatiebalie terecht. Na inlevering van het toegangsbewijs en een formulier waarop men aangeeft waarom men de voorstelling in de pauze verlaat, krijgt de bezoeker binnen een week een tegoedbon voor een nieuwe voorstelling.

Volgens Bob Faber van De Tamboer wordt zo voorkomen dat mensen zonder iets te zeggen een voorstelling verlaten en vervolgens aan anderen meedelen dat de voorstelling zo slecht was. ,,Op deze wijze horen we ook waarom iemand ontevreden is.’’

Volgens Faber is het Hoogeveense theater naast de schouwburg van Tilburg de enige die een dergelijke regeling kent. Ontevreden bezoekers wordt overigens wel verzocht het theater na de pauze te verlaten. Twee volledige voorstellingen voor de prijs van één zit er dus niet in bij De Tamboer.

Faber denkt niet dat het theater nu extra kritisch hoeft te zijn bij het inkopen van voorstellingen. ,,Dat zijn we altijd al. We weten we leveren een natuurproduct: je weet wel wat je zaait, maar nooit wat je oogst.’’