BNN denkt aan oprichten vrouwenpartij

Omroep BNN gaat onderzoeken of in Nederland behoefte bestaat aan een vrouwenpartij. Als dat zo is, sluit de omroep niet uit dat zo'n partij wordt opgericht. Het onderzoek vindt plaats in een 11-delige serie programma's die worden gepresenteerd door Katja Schuurman en voormalig TMF-boegbeeld Bridget Maasland.

Volgens Laurens Drillich, directeur tv van BNN, is het oprichten van een nieuwe partij nadrukkelijk geen uitgangspunt. "Maar als mocht blijken dat er behoefte aan bestaat, sluiten we het ook niet uit. Maar we passen wel op met zoiets al te serieus of als grap te zeggen, want BNN is tenslotte ook ooit als grap begonnen."

Met de programmareeks ('Lijst 0') wil BNN de jongeren meer bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer betrekken. "En dat kan door middel van twee vrouwen die jong, intelligent en aantrekkelijk zijn, in die volgorde", aldus Drillich. "Tenslotte is het voor een politieke partij meestal belangrijker hoe die zich presenteert, dan wat de inhoud van een partijprogramma is." De reeks start in februari.