Dode meisje strand Nulde lijkt misdrijf

Het dode meisje dat maandagmiddag bij strand Nulde werd gevonden, is waarschijnlijk overleden aan de gevolgen van een misdrijf. Dat is volgens een politie-woordvoerder de voorlopige conclusie van het recherchebijstandsteam (RBT) dat de dood van het meisje onderzoekt.

De politie wil verder niets zeggen over de eerste bevindingen. Wel benadrukt de zegsman dat een misdrijf nog helemaal niet helemaal zeker is.

De recherche heeft dinsdag opnieuw de omgeving van Strand Nulde bij Putten doorzocht. Daar werd maandagmiddag het lichaampje gevonden door strandbezoekers. Ook strandgangers werden ondervraagd en bij de noodopvang voor asielzoekers op Strand Horst en een nabijgelegen camping is naar informatie gezocht. De politie hoopt zo meer te weten te komen over het meisje.

Maandag nam de politie vanuit een helikopter foto's van de omgeving en zijn delen van het strand afgezet voor sporenonderzoek. Volgens de politiewoordvoerder is het wachten op het sectierapport. Dat moet meer duidelijkheid geven over de identiteit van het meisje en de doodsoorzaak.

Hoe oud het meisje is en hoe lang zij in het water heeft gelegen, is nog niet bekend. De politie zegt dat het, voorzover waarneembaar, een blank meisje is. Er was dinsdag aan het eind van de middag nog steeds geen sprake van een verband met kinderen die bij de politie als vermist bekend staan.