Voetbal : Dudek naar Liverpool

Boeltje.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jerzy Dudek gaat naar Engeland. Feyenoord en Liverpool hebben woensdagavond 20.00 uur een akkoord gesloten. De transfervergoeding bedraagt 17 miljoen gulden. Feyenoord, dat aanvankelijk 23,5 miljoen vroeg, heeft water bij de wijn gedaan ‘omdat we anders een keeper houden die volgens onze technische staf wellicht niet meer optimaal te motiveren is’, aldus Jorien van den Herik. Er is nog geen beslissing over een opvolger.
De overgang van Dudek naar Liverpool is op voorwaarden dat hij tijdig kan worden ingeschreven voor de Champions League en medische goedkeuring, die morgen in Polen plaats heeft.

‘Als we voet bij stuk zouden hebben gehouden en Dudek was gebleven, dan resteerde er aan het einde van het seizoen nog slechts een éénjarig contract. Op dat moment verkoop je geen keeper meer voor 17 miljoen gulden. Ook dat hebben we in onze overweging meegenomen’, aldus Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik, die de onderhandelingen met Liverpool telefonisch en per email heeft gevoerd omdat hij in de Verenigde Staten verblijft.

‘Duidelijk was dat Dudek zo snel mogelijk in de top van het Europese voetbal wilde spelen. Hij is daarom na de Arsenal-kwestie door zijn zaakwaarnemer Jan de Zeeuw bij verschillende grote clubs aanbevolen. Wij hebben dit voortdurend geweten. Dat is ook de reden dat we in vroeg stadium Henk Timmer hebben gehuurd. Jurek wilde gewoon een stap voorwaarts maken en dat is hem van harte gegund. Vandaar ook dat we de laatste drie dagen een uiterste inspanning hebben gedaan om ons zo flexibel mogelijk op te stellen. In vergelijking met Arsenal is Liverpool tenslotte wel met een serieus eindbod gekomen. Toen was het voor Feyenoord een simpele rekensom. Of nu 17 miljoen incasseren, of volgend seizoen de helft, of het jaar daarop niks’.