Wonder van Theresa bewezen verklaard

Het staat vast dat moeder Teresa in 1998 een 30-jarige Indiase van een tumor en tuberculose heeft genezen. Dit heeft een woordvoerder van de commissie voor zaligverklaringen van het Vaticaan tegen het Italiaanse rooms-katholieke weekblad Famiglia Cristiana gezegd.

Op 5 september 1998, precies een jaar na het overlijden van moeder Teresa, legden verpleegsters van de orde van moeder Teresa een medaillon op het lichaam van de zieke vrouw. Dit medaillon was in aanraking geweest met het dode lichaam van de beroemde weldoenster uit Calcutta. In de nacht daarop verdwenen zowel de tumor als de tuberculose. Artsen verklaarden dat beide kwalen sindsdien niet zijn teruggekomen.

De bevestiging van het wonder door de commissie is van cruciaal belang voor de mogelijke zaligverklaring van moeder Teresa. De paus wil namelijk bewijzen zien van minstens één wonder voordat hij een gelovige zalig verklaart. Als vervolgens blijkt dat de zalige nog meer wonderen op zijn of haar naam heeft staan, maakt deze kans op de heiligentitel.

Definitieve zaligverklaring laat volgens het Vaticaan nog wel een of twee jaar op zich wachten.