Davids mag niet meespelen tegen Ierland

Edgar Davids is geschorst tot 17 oktober van dit jaar. Dat besloot de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond dinsdagavond in Milaan.

De straf die Davids tegen zich hoorde uitspreken was een schorsing van vijf maanden wegens het gebruik van nandrolon. De straf was voorlopige al ingegaan op 17 mei.

Eerder op de dag had de openbare aanklager een schorsing geëist tot komende vrijdag. Dat zou hebben betekend dat Davids zaterdag had kunnen spelen in de interland Ierland - Nederland. De strafcommissie legde de eis van de openbare aanklager naast zich neer.

Aanvankelijk eiste het Italiaans Olympisch Comité (CONI) een schorsing van acht maanden voor de speler van Juventus. Edgar Davids' advocaat Robert Geerlings dinsdagavond weten in beroep te gaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie.

De middenvelder mist ook de resterende twee kwalificatieduels met Estland (volgende week woensdag) en met Andorra (op 6 oktober). Wel kan hij weer spelen in de eventuele play offs, op 10 en 14 november, indien Oranje op de tweede plaats eindigt in de plaatsingsgroep voor het WK.

Geerlings zei dat Davids enerzijds blij was met de uitspraak. Volgens de raadsman moet niet worden vergeten dat aanvankelijk acht maanden schorsing de eis was. "Voor Italiaanse begrippen is dit een fantastisch resultaat, omdat de strafmaat normaal gesproken veel hoger ligt. Maar Edgar is natuurlijk ook teleurgesteld over het missen van de wedstrijd tegen Ierland."