Boek: Stewart, Weisman, Brigg - Cathy's ring

Na het tweede deel volgt een derde deel, althans, dat is de gouden regel voor een trilogie. Zo ook bij de boeken over het avontuurlijke meisje Cathy Vickers. Het verhaal begint al meteen even heftig als mysterieus. Er worden drie huurmoordenaars op Cathy afgestuurd, maar voordat deze haar ook maar een haartje kunnen krenken, zijn ze vakkundig om zeep geholpen. Gelukkig voor haar, want zo kan Cathy haar dagboek bij blijven werken en wordt de lezer uitgedaagd om alle losse eindjes weer verder aan elkaar te knopen. Telefoonnummers, websites en geheime berichten.

Cathy's Ring

Cathy's ring is het vervolg op Cathy's sleutel, welke weer het vervolg is op Cathy's boek. Wederom tekende het trio Stewart, Weisman en Brigg voor het verhaal en het ontwerp. Sean Stewart schrijft voornamelijk fantasy en science fiction. Zo schreef hij in 2004 het boek Yoda: Dark Rendezvous voor de Clone War reeks van Star Wars. De tweede schrijver uit het trio is Jordan Weisman. Hij werkte eerder al samen met Sean Stewart aan de online Alternative Reality Game: The Beast, een promo-spel voor de film A.I. van Spielberg. Steven houdt zich echter voornamelijk bezig met het ontwerpen van computerspellen. Als laatste is er Cathy Brigg, zij nam niet de schrijfpen ter hand maar de tekenpen. Van haar hand zijn de illustraties in het boek.

Net als zijn voorgangers heeft ook dit boek een zakje met bewijsmateriaal, zij het wel wat minder. Een ring en een glow-in-the-dark-poster leveren je de eerste aanwijzingen op. Daarnaast staat ook dit boek weer vol met tekeningen en krabbeltjes. Het is echter wel zaak om de eerste twee delen gelezen te hebben. Kon je bij het tweede deel het eerste in het uiterste geval nog links laten liggen, bij dit derde deel moet je dat absoluut niet doen. Zonder die kennis zal het verhaal erg veel onduidelijkheden bevatten voor de lezers. Voor de kenners, lezers van boek één en twee, is dit deel verplichte kost, eentje met een waardige afsluiting. Een leuke speurtocht door verschillende media heen.