Phineas & Ferb: Quest for Cool Stuff

Ze zijn dagelijks meerdere malen op televisie te zien en binnenkort zijn ze ook te bewonderen op de consoles. Phineas en Ferb gaan op avontuur in de laatste week van hun eeuwigdurende zomervakantie op zoek naar coole spullen. Op de E3 mocht ik in een korte sessie het spel uitproberen.


In Phineas & Ferb: Quest for Cool Stuff gaan de twee inventieve broers op zoek naar colle spullen. Zij hebben namelijk in hun achtertuin een museum of cool gebouwd en die moet natuurlijk gevuld worden met van alles. Ondertussen kom je in contact met bekenden zoals Candace, Isabella, Buford en Baljeet. Naast een hoop dingen uit de serie zelf die je tegen komt is ook de voice-acting gedaan door de acteurs uit de televisieserie.

 

Het spel is in de basis een standaard platformer. Je gaat door verschillende levels heen om spullen te verzamelen. Je doet dit met zowel Phineas als Ferb en hun All Terrain Transformatron (A.T.T.), een robotachtige machine met twee gigantische drilboren. Je kunt op elk moment switchen tussen de twee personages. Door vijanden te verslaan en speciale schatkisten te openen verzamel je onderdelen. Deze kun je later weer gebruiken om upgrades voor de A.T.T. te kopen. Je kunt de A.T.T. ook aanpassen zoals je wilt met bijvoorbeeld pizza’s als wielen of door hem een mooi gestreept motiefje te geven.

 

Tussen de levels van Phineas en Ferb door kun je ook een zijstapje maken met perry het vogelbekdier. Net als in de televisieserie trekt hij als Agent P ten strijde tegen Dr. Doofenschmirz die weer eens een inator-machine heeft gemaakt om tegen de mensheid te gebruiken. De gameplay in deze levels is hetzelfde als in de hoofdverhaallijn, alleen de personages zijn verschillend. De verschillende levels zijn benaderbaar via de twee spelmodi. De levels met Phineas en Ferb zijn de Exploration Mode en die met Agent P zijn de Action Mode.

Het spel is heel duidelijk gericht op kinderen, wat ook wel te verwachten valt. Wie een flinke uitdaging zoekt komt van een koude kermis thuis. Wie gewoon een toffe speelsessie met de twee helden wil hebben en fan is van de serie heeft een heel leuk spel in handen. Er komen aan de lopende band herkenningspunten aan de televisieserie voorbij en de besturing is simpel en heel toegankelijk voor kinderen. Niet lastig wel heel leuk.

Phineas & Ferb: Quest for Cool Stuff komt 13 augustus uit op Xbox 360, Wii, Wii U, Nintendo DS en Nintendo 3DS.