"Indiase Messi-fan pleegt zelfmoord na nederlaag Argentinië"

Een hartstochtelijke Messi-fan uit India heeft volgens de lokale autoriteiten vermoedelijk zelfmoord gepleegd na de 3-0 nederlaag van Argentinië.

De voetbalgekke Dinu Alex zou een afscheidsbrief hebben achtergelaten en is sindsdien niet meer gesignaleerd. De politie heeft het vermoeden dat hij zichzelf in een nabij gelegen rivier heeft verdronken, aldus lokale media. Er wordt met man en macht naar hem gezocht.

Goal India zocht contact met de autoriteiten en noteert dat hij afkomstig is uit de staat Kerala, wat bekend staat als een voetbalbroeinest. Vooral de Zuid-Amerikaanse ploegen kunnen er op veel steun rekenen. Hele vriendengroepen worden verdeeld als bijvoorbeeld Argentinië en Brazilië het tegen elkaar opnemen.

In zijn afscheidsbrief schreef hij dat hij alles gezien heeft wat hij gezien moest worden. "Wat is er nu nog te zien? Ik duik de diepte in", waren zijn onheilspellende laatste woorden. De politie speurt daarom vooral in en rondom het water. "We kunnen het motief (verlies van Argentinië, red.) niet bevestigen, maar de zoektocht is in volle gang."

Familieleden bevestigen dat Dinu een hartstochtelijk fan van de Albiceleste is. Zijn vader vertelde aan de media ook dat Dinu angstig was om zijn vrienden onder ogen te komen als Argentinië zou verliezen. De politie controleerde ook zijn mobiele telefoon en vond daarop talloze foto's van Messi. Zolang zijn lichaam niet gevonden is, blijft men hopen dat hij alleen maar is weggelopen om de grappen van zijn vrienden te ontlopen.