IJshockeyers Heerenveen komen langszij in finale tegen Den Haag

De ijshockyers van de Heerenveen Flyers hebben de stand in de finale van de BeNe-League gelijk weten te trekken. Nadat Hijs Den Haag het eerste duel won, was Heerenveen in het eigen Thialf met 3-1 de beste.

Brent Janssen werd na een paar minuten bediend door Tony Demelinne en werkte de 1-0 voor de Flyers met wat moeite binnen, maar in de tweede periode kwam Hijs langszij. In de powerplay kwam de puck bij Jurryt Smid terecht, die de Friese goalie Sjoerd Idzenga met een hard schot verschalkte.

De twee teams waren vervolgens lang aan elkaar gewaagd, maar ruim vijf minuten voor het einde was het dan toch weer raak: Mark Hoekstra stelde Lars den Edel in staat de 2-1 voor de Flyers te scoren.

In de slotfase was Den Haag er van overtuigd dat uit een scrimmage voor het Friese doel de gelijkmaker was gescoord, maar de scheidsrechters besloten anders. Een videoscheidsrechter wordt in de BeNe-League niet gebruikt en dus bleef het bij 2-1, tot Janssen de eindstand met een empty netter nog op 3-1 bepaalde.

Dinsdag staat in de Uithof wedstrijd drie op het programma, in elk geval nog gevolgd door een vierde wedstrijd op zaterdag in Thialf.