SociOlympics dag 10, het leukste van de social media rond de Spelen

Elke dag verzamelen we hier op FOK! de leukste social media-berichten over de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten zie je hieronder.

Een jaar geleden had een groot deel van Nederland nog niet van haar gehoord, maar vandaag pakte ze een gouden medaille. Op de 5.000 meter zorgde Esmee Visser voor een grote verrassing.

Niet geheel ontoevallig komt ze van dezelfde schaatsvereniging als Bob de Jong, eveneens specialist op lange afstanden. Hieronder een foto van twaalf jaar geleden.

Haar gouden medaille zorgde voor een mooie statistiek. We zijn benieuwd hoelang we dat kunnen volhouden!

Inmiddels heeft Visser al een ontvangst gehad in het welbekende Holland Heineken House.

Claudia Pechstein kon 'helaas' zichzelf niet mengen in de strijd om de medailles. Toch wil de 45-jarige Duitse nog doorgaan.

Soms kan een gouden medaille erg emotioneel zijn. Zoals het Duitse ijsdansduo hier laat zien.

Bryan Fletcher doet namens Amerika mee op de Noordse Combinatie. Hoe hij ooit bij deze sport terechtkwam is een mooi verhaal, dat gelukkig goed afliep.

Het was overigens Oud & Nieuw in Zuid-Korea vandaag.

Ondertussen zijn de shorttrackers elkaar naar een hoger niveau aan het tillen. Hier gebeurt dat bij zilveren medaille winnaar Yara van Kerkhof.

Nu nog niet olympisch maar wie weet in 2022 wel; interviews ontwijken voor gevorderen.

Wij als FOK!sport kunnen een goede snor altijd waarderen. Zoals ook deze.

Het hebben van een bobslee is toch wel een vereiste in het bobsleeën. Jamaica had geen slee meer, waarover hier meer te lezen is, maar gelukkig kwam biermerk Red Stripe de boel redden:

En we sluiten af met deze mooie snowboardfoto!