'KNVB heeft drie kandidaten voor bondscoach'

De KNVB heeft drie serieuze kandidaten op het oog die de opvolger kunnen worden van Dick Advocaat als bondscoach van het Nederlands elftal.

Dat meldt De Telegraaf. Ronald Koeman is volgens het dagblad favoriet voor de functie en de andere twee opties zijn Frank de Boer en Peter Bosz. Zij zijn alledrie momenteel beschikbaar, omdat ze eerder dit seizoen werden ontslagen bij respectievelijk Everton, Crystal Palace en Borussia Dortmund.

Naar verluidt kunnen de financiën echter een obstakel zijn. De Boer kreeg in Londen zijn contract afgekocht, maar Koeman en Bosz krijgen nog elke maand tonnen op hun bankrekening gestort. En dat stopt als ze een andere baan vinden. Het duo verdiende vier keer het salaris dat ze als bondscoach kunnen krijgen, terwijl De Boer ruim het dubbele kreeg van het KNVB-salaris.

Verder is de KNVB ook nog steeds op zoek naar een technisch directeur. Ook die zoektocht is lastig, omdat kandidaten met voldoende kennis en bagage niet staan te springen. Martin van Geel (Feyenoord) en Max Huiberts (AZ) verdienen bij hun clubs veel meer dan ze bij de KNVB kunnen krijgen. Marcel Brands verdient bij PSV zelfs zes ton en hij richt zich meer op de Premier League. Personen als Co Adriaanse en Wim Jonk zijn bovendien te oud of te onervaren.