Castelen: "Ik heb de drive van een 18-jarige"

Romeo Castelen kan niet wachten op zijn rentree in de Eredivisie. De rechtsbuiten werd deze transferperiode vastgelegd door VVV-Venlo.

Castelen maakte ooit zijn profdebuut bij ADO Den Haag en hij speelde daarna ook enkele jaren bij Feyenoord. Bij zijn vertrek in 2007 begon de nu 34-jarige aanvaller aan een zwerftocht langs met name buitenlandse clubs. Hij speelde voor Hamburger SV, Volga Nizjni Novgorod (Rusland), RKC Waalwijk, Western Sydney Wanderers, Suwon Samsung Bluewings (Zuid-Korea) en het Chinese Zhejiang Yiteng.

"Man, Australië is zo geweldig. Als we met Western Sydney Wanderers tegen Sydney FC speelden, zaten er 60.000 mensen op de tribune. Trainingen deden we soms joggend op het strand. Om vervolgens met zijn allen de zee in te duiken. Zo mooi", kijkt Castelen terug in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Ik denk soms wel eens: oud-ploeggenoten als Ruud van Nistelrooij en Nigel de Jong hebben een topcarrière gehad. Maar ik op mijn manier ook. En nóg. Ik heb de gretigheid en drive van iemand van achttien jaar", aldus de nieuweling van VVV, dat zaterdagavond een uitwedstrijd speelt tegen ADO Den Haag.

Eén van de mooiste successen van Castelen was het winnen van de Aziatische Champions League met Western Sydney Wanderers. "En later scoorde ik ook nog in het toernooi om de wereldbeker voor clubteams. Dat was alleen Clarence Seedorf gelukt als Nederlander. Dat maakt je wel trots natuurlijk."