Final Fantasy XV is nog niet klaar

Square Enix gaat volgend jaar door met het ontwikkelen van content voor Final Fantasy XV. Dat liet director Hajime Tabata weten tijdens een 'Active Time Report' live-stream op de Tokyo Game Show 2017.

Volgens Tabata is dit besluit genomen omdat de fans vragen of het bestaande verhaal nog wat verrijkt kan worden. De uitbreiding 'Episode Ignis' was eigenlijk het laatste geplande onderdeel om meer van het verhaal te laten zien.

De nieuwe content gaat delen van het verhaal uitlichten die nog uitleg nodig hebben en sluit het verhaal echt af. Tabata zegt daarover: "we gaan niet alleen personages verder uitlichten in nieuwe hoofdstukken, maar als we de omgeving, die de basis van de wereld is, niet overdragen, zullen we de levenswijze van de personages niet kunnen overbrengen."

Final Fantasy XV is verkrijgbaar voor PlayStation 4 en Xbox One. Begin 2018 komt de pc-versie en er wordt zelfs onderzocht of er een Nintendo Switch-versie kan komen. Wanneer de Definitive Edition komt is nog niet bekend, dat scheelt waarschijnlijk heel wat downloadwerk.

Final Fantasy XV