Details voor aankomende patch van Final Fantasy XIV

De eerste details van patch 4.1 voor Final Fantasy XIV zijn onthuld tijdens een speciale, 14 uur durende livestream ter ere van de vierde verjaardag van deze MMORPG.

Patch 4.1 is gepland voor begin oktober en heeft als officiële titel 'The Legend Returns'. Het is de eerste grote patch na de release van de uitbreiding Stormblood, en belooft nog meer content voor spelers.

De verhaallijn gaat verder en er zijn nieuwe side-quests, inclusief de terugkeer van de nogal klunzige detective Hildibrand. Ondertussen krijgt de gewraakte eindbaas van het verhaal een Extreme-versie voor de mensen die een uitdaging zoeken. Wil je nog meer? Er komt een nieuwe moeilijkheidsgraad 'Ultimate' geheten voor The Unending Coil of Bahamut. Er komt ook een nieuwe dungeon met de naam 'The Drowned City of Skalla'. Maar waar iedereen naar uitkijkt is een de nieuwe alliance raid, Return to Ivalice. Als speciale gastontwikkelaar schrijft Matsuno, maker van de Final Fantasy Tactics waarin de wereld van Ivalice bekend van is, het scenario voor deze raid.

Nieuwe PvP-content is er ook. Met 'Rival Wings' vecht je 24 vs 24 op een map. Andere zijmissies krijgen nieuwe content. The Lost Canals of Uznair krijgt bijvoorbeeld nieuwe maps die leiden naar dieper gelegen kamers, nieuwe systemen en nieuwe vijanden. De Adventurer Squadron heeft nieuwe missies waarin je een party kunt vormen om samen kerkers te voltooien. De Kojin gaan beast tribe quests krijgen. En als je genoeg ingame geld hebt gespaard kun je deze uitgeven aan de vrijgekomen Shirogane-percelen. Dus voor mensen die graag een oosters huisje willen inrichten is het wachten ook bijna afgelopen.

Tijdens deze speciale livestream werd ook de terugkeer aangekondigd van de samenwerking tussen Final Fantasy XIV en Level-5’s Yo-Kai Watch. Spelers kunnen opnieuw speciale, door Yo-Kai geïnspireerde wapens, minions en een rijdier verzamelen, vanaf nu tot 1 november.

Final Fantasy XIV The Legend Returns