'Apple werkt aan Echo-concurrent'

Apple werkt volgens Bloomberg nog altijd aan een concurrent voor de slimme Echo-speaker van Amazon. Het nieuwe apparaat moet een op Siri gebaseerde hub worden voor slimme apparaten. Bloomberg heeft vernomen dat Apple inmiddels een prototype van het apparaat aan het testen is.

Over het geheimzinnige nieuwe Apple-apparaat is verder nog weinig bekend, maar het lijkt aannemelijk dat het een speaker wordt die te allen tijde aangeroepen kan worden met 'Hey, Siri'. Vervolgens kan bijvoorbeeld de opdracht worden gegeven om een muziekje op te zetten, de thermostaat een tikje lager te zetten of de verlichting aan te doen.

Momenteel gebruikt Apple de Apple TV als centrale hub voor slimme apparaten. De apparaten praten met elkaar via Apples smarthomeplatform HomeKit. Vooralsnog is het aantal apparaten dat HomeKit ondersteunt beperkt, maar door de prominente plaats van HomeKit in iOS 10 is de verwachting dat dat snel zal toenemen.

Er waren eerder al geruchten over een 'Echo-killer' van Apple, maar het project leek gesneuveld te zijn. Nu blijkt dus dat dat niet zo is.

'Apple werkt aan Echo-concurrent'
'Apple werkt aan Echo-concurrent' (Foto: BuzzT)