Suicide Squad hard op weg records te breken

Suicide Squad is hard op weg records te verbreken in de Verenigde Staten. De Amerikaanse superheldenfilm brengt in het openingsweekend waarschijnlijk ongeveer 147 miljoen dollar op, meldt Variety.

Zaterdagochtend stond de teller van de ticketverkoop al op 65 miljoen dollar. Het huidige openingsrecord voor films die in augustus uitkwamen staat op naam van Guardians of the Galaxy die in 2014 tijdens het het eerste bioscoopweekend 94,3 miljoen dollar in de VS opbracht.

Ook internationaal doet Suicide Squad het goed. De film bracht vrijdag in één dag 33 miljoen dollar op buiten de Verenigde Staten. In Nederland bracht de film donderdag 463.387 euro op en beleefde daarmee de grootste openingsdag van het jaar, meldde distributeur Warner Bros.

De film van regisseur David Ayer doet het bij recensenten minder goed. "Ik hou van de film en geloof erin", liet Ayer weten na de eerste negatieve recensies. "Ik heb hem gemaakt voor de fans."Die zijn echter ook lang niet allemaal positief over de film met onder anderen Will Smith, Jared Leto en Margot Robbie.

Suicide Squad hard op weg records te breken
Suicide Squad hard op weg records te breken (Foto: BuzzE)