Renault wil Red Bull binnenboord houden

Renault is er alles aan gelegen om het Formule 1-team Red Bull racing binnenboord te houden. De relatie tussen beide bedrijven was eind vorig jaar behoorlijk verstoord, maar inmiddels is de situatie zodanig verbeterd dat de Fransen voor eind deze maand contractverlenging voor 2017 hopen te bereiken.

De Renault-motoren brachten in 2015 niet wat er van verwacht mocht worden, waardoor Red Bull dreigde te breken. Uiteindelijk bleef het team de Fransen toch trouw, al werden de motoren voor dit jaar TAG Heuer gedoopt. Inmiddels pakt een herstructurering op de motorenafdeling in Vichy goed uit en staan er verbeteringen aan de krachtbron op stapel. Voor Renault is niet alleen het rijden met meer teams voordelig, maar aan chassiszijde zet Red Bull de benchmark voor het fabrieksteam.

Om onzekere situaties zoals eind vorig jaar te voorkomen moeten de akkoorden over het leveren van de motoren dit jaar al vroegtijdig bekend worden gemaakt aan autosportfederatie FIA. Komende vrijdag moeten de fabrikanten laten weten dat ze motoren aan Formule 1-teams willen leveren, op 15 mei moeten de teams die beleverd gaan worden genoemd worden en mocht een renstal zonder krachtbron komen te zitten dan wijst de FIA op 1 juni een fabrikant aan waarmee gesproken moet worden. Omdat Renault en Honda nog niet aan drie of meer teams leveren, komen alleen zij voor die laatste deadline in aanmerking.