Arsenal faalt ook tegen Sunderland

Arsenal kan al geen kampioen meer worden, maar de strijd om plaats drie is nog volop gaande. De Londenaren kwamen zondag echter niet langs Sunderland. Het bleef 0-0.

Bij een zege had de equipe van manager Arsène Wenger plaats drie gewoon weer overgenomen van Manchester City, maar nu staan The Citizens op basis van doelsaldo op die plek. The Gunners moeten nu nog maar afwachten of plaats drie nog veilig kan worden gesteld. Het is sowieso al een beetje hommeles in Noord-Londen. In het rode gedeelte althans, want rivaal Tottenham Hotspur maakt in principe nog aanspraak op de landstitel.

Tegen West Bromwich Albion zat het stadion van Arsenal donderdag niet vol. De fans kwamen niet in actie vanwege de slechte resultaten van hun favoriete ploeg. Wederom slaagt Arsenal er niet in om de titel te pakken, en dat doet pijn bij de aanhang. Des te meer omdat Tottenham nu op de tweede plaats staat. Tegen nummer zeventien (!) kwam Arsenal zondag niet tot scoren. De laagvlieger doet met een punt belangrijke zaken tegen degradatie.

Ook Sunderland wist niet te scoren, want het duel eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Het gemor bij Arsenal zal nu doen toenemen. De focus gaat stiekem al naar volgend jaar, want ook dan proberen The Gunners weer om de titel te pakken. Plaats drie is zeker niet uit zicht, want volgende week treft Arsenal juist Manchester City. Een absolute kraker in de race om een rechtstreeks Champions League-ticket.