Manchester City kent goede generale voor CL tegen Stoke City

Zonder zich te veel in te spannen, heeft Manchester City zich ontdaan van Stoke City. Daarmee kennen The Citizens een goede generale voor de halve finale van de Champions League. Het werd 4-0.

Omdat City dinsdag Real Madrid ontvangt in de halve finale van de Champions League, had trainer Manuel Pellegrini enkele krachten gespaard. Zo was Kevin de Bruyne, uitblinker de laatste weken, bankzitter en was er voor de blessuregevoelige Vincent Kompany geen plaats in de selectie.

Stoke City daarentegen moest het doen zonder Nederlanders. Ibrahim Afellay liep op de training een ernstige blessure op en Erik Pieters zat een schorsing uit. Ook zonder de Belgen kende City niet veel moeite met Stoke. Kelechi Iheanacho kreeg al binnen tien minuten de kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar op aangeven van Sergio Aguero miste hij.

City kwam na ruim een halfuur op voorsprong toen Fernando een corner van Jesus Navas met zijn hoofd tot doelpunt promoveerde. Aguero verdubbelde de voorsprong voor rust door een strafschop te benutten en tekende zo voor zijn 101ste doelpunt in de Premier League.

In de 65ste minuut mocht de Argentijnse spits ook gaan rusten en zich voor gaan bereiden op het CL-duel van dinsdag. Wilfried Bony was zijn vervanger. Icheanacho legde er in de tweede helft nog twee in, waardoor het grote krachtverschil ook op het scorebord tot uiting kwam. De Bruyne bleef de hele wedstrijd op de bank en mag zich richten op de ontmoeting met Real Madrid.