Titeldroom Arsenal aan diggelen na hattrick Carroll

Andy Carroll van West Ham United boog tegen Arsenal eigenhandig een 0-2 achterstand om naar 3-2. The Gunners wisten in het laatste kwart nog een gelijkmaker te forceren: 3-3.

Het was voornamelijk West Ham dat in de eerste helft aanviel, maar Arsenal maakte de doelpunten. Enkele minuten nadat een goal van Manuel Lanzini van The Hammers ten onrechte was afgekeurd, opende Mesut Özil de score namens de bezoekers, 0-1. Na iets meer dan een halfuur maakte Alexis Sánchez er namens The Gunners zelfs 0-2 van.

West Ham was het even helemaal kwijt, maar op slag van rust toonde de thuisploeg veerkracht. Andy Carroll kopte een voorzet van Aaron Cresswell achter Arsenal-doelman Ospina, 1-2. In blessuretijd werd het zelfs 2-2. Een inzet van Carroll uit een voorzet van Mark Noble werd in eerste instantie geblokt, maar in tweede instantie bolde het net alsnog, 2-2.

Kort na rust werd wederom treffer van West Ham afgekeurd, maar ditmaal beging Carroll ook echt een overtreding op het moment dat Dimitri Payet scoorde. Twee minuten later was het alsnog 3-2. De Engelse spits maakte zijn onzuivere hattrick compleet. Een voorzet van Michail Antonio werd door Carroll bij de tweede paal verzilverd, 3-2.

Arsenal zette na een uur spelen aan, op zoek naar de gelijkmaker. Lanzini haalde namens West Ham een bal van de doellijn, maar in de zeventigste minuut was het toch raak voor de gasten. Laurent Koscielny vertaalde een lage voorzet naar het scorebord: 3-3. Beide teams streden in de slotfase voor de overwinning, maar het bleef 3-3.