Weirather wint daags na slechtste resultaat ooit

Alpineskiester Tina Weirather heeft zondag tijdens de World Cup in La Thuile de super-G gewonnen. Voor de Liechtensteinse was het een knap staaltje revanche: zaterdag werd de 26-jarige 35e op de afdaling, buiten valpartijen om haar slechtste resultaat ooit in de World Cup.

De Zwitserse Fabienne Suter ging na een sterke afdaling lange tijd aan de leiding, tot de favorieten vanaf startnummer zestien naar beneden mochten. Dat was als eerste Weirather, die vooral op het tweede deel van de piste veel tijd pakte en aan de finish 0,67 seconden sneller was dan Suter. Vervolgens was het de beurt aan Lindsey Vonn, die het geweld van Weirather ook niet aankon.

De Amerikaanse eindigde wel 0,03 seconden voor Suter en voor de Zwitserse betekende dat het verlies van een podiumplek. Na Vonn ging namelijk Lara Gut naar beneden en de landgenote van Suter was razendsnel. Toch moest ook zij onderin flink toegeven op hartsvriendin Weirather: 0,57 seconden, wel goed voor de tweede plek. 

In de strijd om de algemene World Cup is het nog altijd razendspannend. Vonn staat op exact 1200 punten, maar Gut maakte twintig punten goed en kwam op 1177 in totaal. Ter illustratie: een zege is goed voor honderd punten, plek twee levert tachtig punten op en voor plek drie zijn zestig punten weggelegd.