'Speed Queen' Vonn domineert ook super-G

Een verrassing is het niet bepaald, maar skiester Lindsey Vonn heeft opnieuw een zege geboekt in de World Cup. In het Italiaanse Cortina d'Ampezzo won de Amerikaanse zaterdag de afdaling, waarna ze zondag op de super-G weer een klasse apart was.

Cornelia Hütter was de eerste favoriete die een toptijd neer kon zetten en dat leverde de Oostenrijkse uiteindelijk de vierde plek op. Na haar kwam de Liechtensteinse Tina Weirather naar beneden, die korte metten maakte met de tijd van Hütter. Weirather vreesde echter al niet te lang aan de leiding te zullen staan, want vervolgens was het de beurt aan Vonn. De Amerikaanse koos volle bak voor de aanval en dat betaalde zich uit. Een briljante run leverde haar aan de finish 0,69 seconden voordeel op ten opzichte van Weirather, die de tweede plek wel vast zou houden. Viktoria Rebensburg profiteerde van de scherpe bochten bovenaan het parcours en pakte namens Duitsland plek drie, maar gaf al wel 1,15 seconden toe op Vonn.

In de algemene World Cup neemt Vonn dan ook eindelijk de leiding over van Lara Gut. De Zwitserse is weliswaar niet opgewassen tegen Vonn op de snelle disciplines, met veel podiumplekken levert ze toch weinig punten in. Zondag werd ze echter vijfde en dat kostte haar de leiding: Vonn heeft 900 punten, Gut 855. De Zweedse slalomspecialiste Frida Hansdotter staat op plek drie, maar alleen een geval als ziekte of een zware blessure van zowel Vonn als Gut kan haar nog een echte kans op de eindzege geven. 

Vonn kon de champagne in Cortina weer rijkelijk laten vloeien (Foto: Getty)