Duitser stunt met leiding WK bobsleeën, De Bruin achterin

De Duitser Johannes Lochner gaat verrassend aan de leiding in de tweemansbob op het WK bobsleeën in Igls. De 25-jarige komt pas voor het eerst dit seizoen in actie op het hoogste niveau, nadat hij aan het begin van de winter buiten het World Cup-team gelaten werd.

Lochner werd 'gedegradeerd' naar de Europa Cup, waar hij de eerste twaalf races allemaal won. Nadat hij ook nog de wereldtitel bij de junioren pakte kon men echt niet meer om hem heen, en dat bleek terecht. Op het Oostenrijkse ijs kwam hij met remmer Joshua Bluhm in de eerste run tot de tweede tijd, maar in de tweede afdaling was hij zelfs de snelste. Landgenoot Francesco Friedrich en diens remmer Thorsten Margis volgen na twee van de vier runs op 0,15 seconden, Oskars Melbardis en Daumants Dreiskens staan namens Letland op 0,17 seconden op plek drie.

Naast Lochner zorgde ook Bruce Tasker voor een daverende verrassing. De Welshman is normaal gesproken remmer in de slee van John James Jackson, maar komt dit seizoen in de tweemansbob zo nu en dan uit als piloot. Topresultaten leverde dat nog niet op, tot zaterdag. Na twee runs staat Tasker op een bijzonder knappe zesde plek op slechts 0,37 seconden van de leiding. 

Namens Nederland is Ivo de Bruin van de partij in Igls, maar hij staat na twee runs niet hoger dan 31e. Daarmee houden hij en Igor Brink een Roemeense en Kroatische slee achter zich, terwijl onder meer de slee van de Brazilian Edson Bindilatti te snel bleek.

Submitter:  Bron: FOK!sport