Uitslag Moto3 Grand Prix van Tsjechië

Niccolò Antonelli heeft op het circuit van Brno de Grand Prix van Tsjechië in de Moto3 gewonnen. De negentienjarige Italiaan vertrok voor het eerst in zijn loopbaan vanaf poleposition en had zich ten doel gesteld om voor het eerst het podium te halen. Niet alleen dat lukte, hij pakte dus ook zijn eerste zege in de grands prix.

De start was voor polesitter Antonelli, die Efrén Vázquez, Jorge Navarro, Brad Binder en Karel Hanika achter zich aan kreeg. Kampioenschapsleider Danny Kent kwam slecht weg en viel van de tweede plek terug naar plaats tien. Ook Fabio Quartararo had het moeilijk en leverde vanaf de vierde startplek bijna tien plaatsen in. De race werd echter al snel stilgelegd, nadat zowel in bocht één als bocht drie een crash plaatsvond met vier rijders. Bij de tweede crash had de Japanner Hiroki Ono medische hulp nodig - hij is op een beenblessure na in orde - waardoor de rode vlag gezwaaid werd.

Een klein half uurt later vertrok de race opnieuw, dit keer voor twaalf in plaats van negentien ronden. Kent kende nu een veel betere start en nam na een paar bochten zelfs de leiding over, voor Vázquez en Antonelli. Quartararo kende weer een slecht begin en ging onderuit, waarbij onder meer ook Isaac Viñales en Hanika tegen de vlakte gingen.

Halverwege de ingekorte race had een groep van zo'n tien rijders zich losgewerkt van de rest, vooral aangevoerd door Antonelli, Binder en Miguel Oliveira. In de slotrondes leek Kent toch niet in staat om zich in de groep naar voren te werken, terwijl vooral Antonelli nog altijd sterk reed. In de laatste ronde van de race wist de jonge Italiaan door alles uit zijn Honda te persen zelfs een gaatje te slaan en daar kwam niemand meer aan. Hij passeerde de streep als eerste, op de voet gevolgd door Enea Bastianini en Binder. Kent werd zevende, voor Oliveira.

Antonelli nadat hij de poleposition pakte in Brno (Foto: Getty)