Sportblog: Hamilton vrijgezel & scheids van 82 geschorst

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

De verkleedtip voor carnaval: ga als Bruno Martins Indi
Carnaval nadert en velen zijn druk bezig met het zoeken naar een goed pak om het feest in door te brengen. Wij van het Sportblog denken graag mee, dus bij deze ons idee: ga verkleed als Bruno Martins Indi. En dan wel zoals de bekende pose tijdens het afgelopen WK.

Gele kaart voor handstand
Je moet wat om de tijd te doden tot er een hoekschop genomen wordt moet Ibrahima Touré gedacht hebben. De Senegalees van Al Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten maakte in het strafschopgebied van de tegenstander een handstand. De scheidsrechter was hier niet van gediend en hield Touré de gele kaart voor.

De 'overtreding' deerde Touré overigens niet, want eerder in het bekerduel tegen Al Sharjah had de Senegalees al tweemaal gescoord, waardoor hij een groot aandeel had in de 4-1 zege.

Circus op het voetbalveld (Bron: YouTube)

Schorsing kan scheids van 82 niet stoppen
Met zijn 82 jaar fluit Jacques Vanwynsberghe nog altijd met veel plezier zijn wedstrijdjes bij de amateurs in België, dit tot ergernis van de bond. Die zien liever dat hij stopt en na een klein incident hopen ze hem daartoe te kunnen zetten zo lezen we op hln.be.

"Het is jammer hoe het allemaal gelopen is", zegt Vanwynsberghe. "Het gebeurde tijdens een amateurwedstrijd in de Cup Regio Mid-West in Tielt, FC Hooghuys tegen VK De Lindewijk. Een speler van VK Lindewijk pakte geel na een duwfout. Drie minuten voor het einde van de match werd diezelfde speler zelf het slachtoffer van een fout. Hij viel op de grond en wild gesticulerend riep hij me toe: 'Wat ga je dáár nu aan doen, scheids?'. Ik wilde hem berispen en nam zijn hoofd eens lieflijk tussen mijn handen. Daar kon hij precies niet mee lachen. Hij sprong recht en gaf me een harde duw."

Jacky dacht het weinig gevolgen zou hebben, maar helaas. "Een brief van de Cup Regio Mid-West. Ik werd met onmiddellijke ingang voor drie maanden geschorst. Ik wist niet wat ik zag... Ze hadden zich voor die straf gebaseerd op mijn eigen verslag, zonder me zelf eens te bellen."

"Jacky bedoelde het ongetwijfeld niet verkeerd", aldus Joseph Vandenbroucke, die al 28 jaar voorzitter van de bond Cup Regio Mid-West is. "Maar aanraken is nu eenmaal verboden. We konden niet anders dan Jacky schorsen. En toegegeven, drie maanden is misschien veel voor zo'n akkefietje. Maar de schorsing was dan ook bedoeld als hint: Jacky is 82, op die leeftijd moet je niet meer op een plein staan." De 82-jarige laat zich echter niet kennen. "Ik kan nog heel goed mee."

Vriendin Van der Wiel te bewonderen in badpakkenspecial SI
Elk jaar brengt het Amerikaanse sporttijdschrift Sports Illustrated een badpakkenspecial uit. 's Werelds mooiste vrouwen hullen zich dan speciaal in de laatste badpakkenmode. Naast de vaste modellen zijn er ook elk jaar een paar nieuwkomers te bewonderen. Dit jaar is Rose Bertram, de vriendin van Gregory van der Wiel, te bewonderen als rookie. Speciaal voor de liefhebbers staat er alvast een klein voorproefje voor ons online:


Wij snappen wel dat Gregory zin heeft in strandvakanties (YouTube/Sports Illustrated Swimsuit)

Sportverslaggever zakt voor Nostradamus-examen
Vijf jaar geleden deed de Amerikaanse sportverslaggever Clay Travis, tegenwoordig werkzaam voor FOX Sports, via Twitter een opvallende voorspelling: "Er is een kans van 100% dat DeMarcus Cousins in de komende vijf jaar ergens voor gearresteerd wordt. 100%. Write it in stone." De destijds 19-jarige Cousins speelde college basketbal bij de Kentucky Wildcats en op 30 januari 2010 - de dag van de Nostradamustweet van Travis - speelde hij weer uitstekend tegen de Vanderbilt Commodores. Laat Vanderbilt nou net de universiteit zijn waar Travis op gezeten heeft, waardoor hij waarschijnlijk vooral wrok koesterde tegenover sterspeler Cousins, die op zijn beurt tegenwoordig een paar miljoen dollar per jaar verdient bij de Sacramento Kings. De voorspelling van Travis raakte uiteraard in de vergetelheid, tot bij een oplettende twitteraar op 30 januari 2015 een helder licht ging branden en de vijf jaar oude tweet weer online werd gegooid. Cousins, die nog altijd nooit in aanraking is geweest met de politie, zette de gefaalde voorspelling op Instagram en een hype was geboren.

Waar Cousins het hield bij een vriendelijk "Vandaag is de dag, let's show Travis some love!", stroomde Twitter al snel vol met iets minder olijke voorspellingen richting Travis. Zo zou zijn dochter over 5 jaar 100% zeker in de prostitutie werken, zou het 100% zeker zijn dat zijn vrouw het achter zijn rug om met een neger doet en - hoewel aan de juistheid getwijfeld kan worden - zou hij over 3 jaar, 100% zeker, door 5 travestieten verkracht worden tijdens een Gay Pride-parade. Waar nog wel een beetje gelachen kan worden om iemand die zichzelf te serieus neemt en zegt "Ik hoop dat je geneukt wordt door een AIDS-penis, een lekkere, lange, dikke, zwarte AIDS-penis", liepen de reacties al snel uit de hand, met als schrijnend voorbeeld: "Je 3 zoontjes worden over 5 jaar door hun hoofd geschoten, write it in stone!" Of Travis aangifte doet tegen de vele doodsbedreigingen is nog niet bekend.

 

Today's the day!! Let's all show him some love!! @ClayTravisBGID

Een foto die is geplaatst door DeMarcus Cousins (@boogiecousins) op30 Jan 2015 om 6:51 PST

Hamilton nu toch echt vrijgezel
De vierde breuk in zeven jaar lijkt dan toch de beslissende voor Formule 1-coureur Lewis Hamilton en zangeres Nicole Scherzinger. De knipperlichtrelatie tussen de twee sterren loopt naar verluidt al jaren steeds stuk op dezelfde twee punten: de stress van een langeafstandsrelatie en de kinderwens van Scherzinger. Na de zoveelste keer lijkt het nu dus echt definitief over. We zijn benieuwd of het ook echt niet voor een vijfde keer goed gaat komen.

Hij kan zomaar vallen
Soms duren zeven seconden tergend lang. Tijdens de wedstrijd tussen de Orlando Magic en de Oklahoma City Thunder kregen ze het voor elkaar in de bal maar liefst zeven seconden op de basket te laten rollen en liggen voordat hij naar beneden viel. De regie zal wel gebaald hebben dat ze geen reclameblokje uitgezonden hebben.

Even wachten....... (Bron: YouTube)