Sportblog: De hand van god & sexy wielerrensters

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Maradona's hand van god doet het weer!
Eerder kon je in het Sportblog al luisteren naar de prachtige serenade van Diego Armando Maradona voor zijn jonge vriendin Rocio Oliva. De relatie, waar al tijden veel over te doen is en die niet altijd even stabiel lijkt, zou aan de foto op het Argentijns tijdschrift Muy te zien weer prima zijn. Naast een lief kusje lijkt Maradona op de foto nog meer val plan, met de hand van god.......

Koe moest bevallen: 20-0 nederlaag
Marly-Gomont is bepaald geen hoogvlieger in het Franse amateurvoetbal. De club uit Noord-Frankrijk kreeg afgelopen weekend met 20-0 op de broek van Tupigny. Stevige nederlagen incasseren ze bijna wekelijks, maar ditmaal moesten ze hun doelman al na 25 minuten wedstrijd missen.

De goalie stormde het veld af omdat zijn koe moest bevallen. Ruim in de spelers zat het team al niet, want Marly-Gomont telt meer liefst veertien geblesseerden, waardoor de 61-jarige voorzitter plaats moest nemen onder de lat. Ook stonden er vier spelers van amper zestien jaar op het veld.

Sexy wielerdames op kalender
Ook dit jaar is hij er weer, de kalender van Cyclepassion. Veel wielerfans kijken elk jaar reikhalzend uit naar de kalender vol met het mooiste wat het dameswielrennen te bieden heeft. Dit jaar siert ook onze eigen Anneke Beerten (ze doet aan fourcross, een discipline in het mountainbiken) de kalender. Verder zijn de Franse wielerbabe Marion Rousse, de Britse vrouwen Manon Carpenter en Tahnée Seagrave en de Française Myriam Nicole (allen downhill mountainbike) plus de Duitse wielrensters Naima Madlen Diesner, Rebekka Markert en Sofia Sofia Wiedenroth terug te vinden op de kalender. Mocht je na het zien van het onderstaande filmpje deze mooie vrouwen aan je muur willen hebben dan kun je de kalender hier bestellen.


Rousse tijdens het maken van de kalender (Bron: YouTube)

Maarten van der Weijden is vader geworden!
Vandaag maakte oud-zwemmer Maarten van der Weijden via Twitter bekend dat hij de trotse vader van een dochter is geworden. Van der Weijden en zijn vrouw Daisy hebben hun kersverse dochter de naam Phileine meegegeven. De zwangerschap was een verrassing voor de olympisch kampioen. De atleet werd in 2001 getroffen door leukemie. "De chemo die ik daarvoor kreeg, maakt de kans dat je onvruchtbaar wordt een stuk groter", aldus Van der Weijden.

Pizza's blijven duur voor fans 76ers
De Philadelphia 76ers beleven een uiterst beroerde start in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Tot nu toe werden alle veertien gespeelde wedstrijden verloren. Er is niet alleen misère bij de club en de fans, maar ook bij de sponsoren.

De landelijke pizzaketen Papa John's had bedacht dat 76ers-fans bij elke zege van hun club een dag later pizza's met 50 procent korting konden krijgen. De club weet echter geen zege te boeken, waardoor de fans de volle prijs moeten betalen. Daarom is de actie aangepast. Mochten de 76ers in een thuisduel meer dan 90 punten scoren, dan kunnen de fans een dag later alsnog hun pizza voor de helft van de prijs bestellen. Het is voor de supporters dan ook te hopen dat het team vanavond tegen de Brooklyn Nets wel op schot komt.

Speler overleeft aanslag na aanslag en krijgt uiteindelijk onterecht geel
De wedstrijd tussen Welling en Halifax in de Vanarama Conference was niet van bijster hoog niveau, dus daarom vind je de wedstrijd hier niet terug. Waarom wel? De confrontatie leek in het teken te staan van het uit de wedstrijd schoppen van Harry Beautyman (nee dat is niet de Louis van Gaal-versie van 'Mooi man'). De 22-jarige voetballer kreeg het zwaar te verduren. Lompe tackels, natrappen en zelfs een overtreding, waar niet alleen Beautyman bij onderuit ging, maar ook de grensrechter. Dit alles leverde de tegenstander slechts eenmaal een rode kaart op. Aan het einde van de wedstrijd werd de jonge aanvaller ook nog eens aan zijn shirt getrokken, maar de scheidsrechter verdacht Beautyman zelf van shirttrekken en gaf de gele kaart aan het slachtoffer, geheel onterecht zoals de beelden aantonen. De speler van Welling had na deze wedstrijd helemaal genoeg van het spelen in de Vanarama Conference. Inmiddels speelt hij een divisie hoger bij Peterborough United.


Alle aanslagen op Beautyman (Bron: YouTube)

Topbiatlete gaat naakt voor strijd tegen kanker
De Tsjechische biatlete Gabriela Soukalova heeft naakt geposeerd voor de cover van het tijdschrijft TODAY in Tsjechië. Dat deed ze samen met haar man, badmintonner Petr Koukal, om aandacht te vragen voor de strijd tegen kanker. De biatlete kreeg met de ziekte te maken toen haar vader eraan leed, Koukal heeft zelf teelbalkanker overleefd. Mede omdat hij daarna terugkwam als badmintonner droeg hij in Londen de Tsjechische vlag tijdens de openingsceremonie van de Spelen in 2012.