Hoop voor nieuwe Darksiders-game

David Adams en Joe Madureira richtten in 2005 Vigil Games op, de studio achter Darksiders. Nadat THQ verloren ging, werd de studio omgetoverd tot Crytek USA en werd Adams de directeur. Door alle problemen waar Crytek mee kampt zijn veel werknemers echter vertrokken. 

Zo ook Adams, die nu met het kernteam van Crytek USA is vertrokken om een nieuwe studio op te richten: Gunfire Games. Het team dat hij meeneemt bestaat uit zeven ontwikkelaars die al sinds Vigil samenwerken. Bij Crytek USA bekleedden zij voornamelijk lead-functies.

Het team was voor Adams het belangrijkste. "Het was echt het team. Als je een game maakt, is het team van mensen waar je mee werkt een van de belangrijkste elementen. Je zou twaalf van de beste ontwikkelaars ter wereld bij elkaar kunnen zetten die samen alsnog een slechte game maken."

Vigil Games werd door niemand gekocht tijdens de veilingen van THQ, maar Adams kreeg uit het niets een telefoontje van Crytek. Bij Crytek begon het team aan een nieuwe titel genaamd Hunt: Horrors of the Gilded Age. Dat project is nu stopgezet. "Er kwamen veel emoties los. Het is moeilijk om weg te lopen van een project waar je zoveel tijd in hebt gestoken," zegt Adams. "Maar we vinden het team belangrijker. We kunnen altijd nog een nieuwe IP maken."

Ook sprak Adams over Darksiders 3. De rechten voor Darksiders liggen nu bij Nordic Games, die eerder aangaf op zoek te zijn naar de beste studio voor het ontwikkelen van het derde deel. Gunfire Games is al in gesprek met Nordic Games. Op dit moment zijn ze nog kleine, kortetermijnsprojecten aan het bedenken om het team aan het werk te houden.

Één ding is zeker: in de toekomst wil Gunfire Games een compleet nieuwe game maken, in de stijl die we kennen van Vigil Games.