Nederlanders in Argentinië klaar voor kraker

De Nederlandse gemeenschap in Buenos Aires maakt zich op voor de kraker tussen Oranje en Argentinië. In de Hollandse kroeg 'Van Koning' kijken woensdag zo'n driehonderd landgenoten, onder wie ambassadeur Hein de Vries, naar de halve finale van het WK-voetbal.

Naast Van Koning, die in de wijk Palermo ligt, zijn er nog enkele andere kroegen in de Argentijnse hoofdstad die woensdag Oranje kleuren. De wedstrijd leeft volgens een woordvoerder van de Nederlandse ambassade in Argentinië onder de naar schatting 2500 tot 3000 Nederlanders in het Zuid-Amerikaanse land. "Maar de sfeer is vriendelijk", voegt zij daaraan toe.

Desalniettemin zijn er volgens de voorzitter van de Nederlandse vereniging in Argentinië, André Das, rond de vertoning van de wedstrijd in Van Koning, die om 17.00 uur lokale tijd begint, aangescherpte veiligheidsmaatregelen. Zo is er om extra politiebewaking gevraagd bij het café.

"Woensdag 9 juli zal een dag worden die we ons nog lang zullen herinneren, of we nou winnen of verliezen, want in dat laatste geval, zullen de Argentijnen het ons niet laten vergeten", schrijft Das op Facebook.