Klose is Ronaldo voorbij als WK-topscorer

Miroslav Klose heeft Ronaldo van zijn troon gestoten als WK-topscorer aller tijden. De Duitse spits maakte dinsdag in de halve finale tegen Brazilië zijn zestiende treffer op een mondiale eindronde. In het groepsduel tegen Ghana was Klose al op gelijke hoogte gekomen met Ronaldo. Met zijn 36 jaar is hij bovendien de oudste Duitse doelpuntenmaker ooit op een wereldkampioenschap.

Klose maakte zijn eerste goals op het WK 2002. In de finale tegen Brazilië (0-2) bleef hij destijds echter droog staan en was uitgerekend Ronaldo beslissend met twee doelpunten. Vier jaar later groeide Klose in eigen land wel uit tot topscorer van het toernooi met vijf goals en ook op het WK 2010 was hij trefzeker.

Met zijn doelpunt tegen Ghana schaarde de speler van Lazio Roma zich in een illuster rijtje. Eerder wisten alleen Pelé en Uwe Seeler op vier WK's te scoren. Ronaldo maakte zijn vijftien goals op de eindrondes van 1998, 2002 en 2006. Voor Klose staat de teller in totaal op 71 treffers in 134 interlands. Daarmee was hij al topscorer aller tijden van zijn land.

Klose zette zijn land dinsdag in Belo Horizonte op 2-0. Door twee goals van Thomas Müller en een van Toni Kroos stond het na een halfuur al 4-0.