Mexico arresteert verdachten na rituele moorden

De Mexicaanse autoriteiten hebben acht mensen gearresteerd die betrokken zouden zijn bij de vermoedelijke moord op twee 10-jarige jongens en een vrouw van 55. De drie zouden zijn geofferd tijdens een ritueel voor La Santa Muerte, de heilige van de dood.

Het bloed van de slachtoffers was volgens José Larrinaga, woordvoerder van het openbaar ministerie, rond een altaar voor de heilige gegoten, die wordt afgebeeld als skelet met een zeis en gekleed in gewaden.

Verering van La Santa Muerte komt onder drugshandelaars en criminelen de afgelopen jaren steeds vaker voor. Er zijn echter niet eerder bevestigde gevallen van menselijke offers geweest. De heilige wordt niet erkend door de katholieke kerk. Meestal vindt aanbidding plaats door het offeren van snoep, sigaretten en wierook.

Het lijkt erop dat het eerste slachtoffer in 2009 werd vermoord, het tweede in 2010 en het laatste slachtoffer eerder deze maand, aldus Larrinaga. "Het ritueel vond 's nachts plaats, met brandende kaarsen", zei hij. "Ze sneden de aders van de slachtoffers open terwijl ze nog leefden en wachtten tot ze waren doodgebloed. Het bloed vingen ze op in bakken."

De autoriteiten stelden een onderzoek in na de vermissing van de 10-jarige Jesus Octavio Martinez Yañez, die sinds 6 maart niet meer was gezien. De arrestaties vonden plaats nadat forensisch onderzoekers tot dertig meter rondom het altaar in Sonora de Nacozari bloedspetters hadden aangetroffen.

De meeste verdachten, onder wie de 'priester' die de moorden uitvoerde en zijn vrouw, behoren tot dezelfde familie.


Mexico arresteert verdachten na rituele moorden (Foto: Novum)