Lady Gaga and her social platform

Jawel, het kleine, enge spookje komt ook om de IT-hoek kijken en denkt dat ze nog meer te vertellen heeft dan haar aandachtschreeuwend voorkomen. Een sociaal netwerk. Wat is dat eigenlijk, een sociaal netwerk? Een netwerk van allerlei mensen waar we allemaal socialiseren? Wikipedia is er ook al niet zo hoogdravend over: 'een netwerk van mensen of groepen mensen, bijvoorbeeld een groep personen die elkaar kennen.'

Ik zag haar stuntelen in een interview met Jonathan Ross, de Engelse versie van Robert Jensen. Je ziet aan heel haar houding dat veel vragen haar ergeren. In mijn ogen is ze dus in ieder geval geen sterke persoonlijkheid. Maar ze is wel het stijlicoon van de laatste jaren.Waar Madonna er inmiddels een sport van maakt de allerjongste man in haar bed te krijgen, die zonder hulp van Viagra zijn piemel haar hoekige lichaam in weet te krijgen, groeit Gaga naar ongekende hoogtes. En nu dan het sociale netwerk. Maar straks daar meer over. Alhoewel, wat moet je daar nog meer over schrijven? Hyves is inmiddels verrot geschreven door schrijvers. De Telegraaf heeft het overgenomen, dus wordt het totaal naar de klote vercommercialiseerd. Nee, Facebook is leading nu. Iedere dag krijg ik die uitnodigingen om in een farm te investeren/spelen of zoiets. Ik pleur mijzelf eerdaags van die sites af, echt. Ik wil niet participeren in farms! Koeien stinken, zijn groot en ik ben er bang voor. Hoe en waarom ik sla zou verbouwen, who cares! Sla koop je bij AH XL, lekker vers, net zoals een stukje koe. Maar ik dwaal af.

Lady Gaga and her social network. Waarom doen ze het, beroemdheden die dit op internet starten? Ik ben een ouwe lul, heb te weinig connectie met deze stijliconen. Ik vind vaak dat ze helemaal niks toevoegen, behalve dat jongeren zich kunnen meten. Soms schrik je je een ongeluk wanneer je laat door Almere loopt. Daar gaat weer zo’n Gaga-lookalike. Leuk, ze doen het goed als vogelverschrikker. Maar mij is hier gevraagd eens een blije column te schrijven. Okay.

Lady Gaga is eigenlijk een heel lekker ding, ik zou haar best op mijn behang willen hebben in mijn stresskamer. Och nee, blij hè, Dick? Een icoon heeft wel degelijk zijn waarde in de maatschappij en in dit geval bij jongeren. Ze straalt uit dat een ieder kan worden als zij, en waarom niet.
Stefani Joanne Angelina Germanotta, zo heet ze echt. Ze beweert biseksueel te zijn, maar ze is  nog nooit verliefd geweest op een vrouw. Ze bekent hermafrodiet te zijn maar ontkent het later weer. Om kort te gaan, ze wordt bijzonder geil van haar eigen beweringen. Ach ja, Dick, blije column graag…

De Lady en haar social networks. Ze beantwoordt straks al je vragen. Al haar bizarre beweringen over zichzelf en anderen zal ze op haar social networks nog sneller aan de wereld uit kunnen leggen. Zonder tussenkomst van de schrijvende paparazzi. En daar heb je gelijk het echte grote voordeel van dit netwerk te pakken: controle. Als ik beroemd zou zijn, zou ik ook zo’n netwerk willen hebben. Maar ik ben het niet, ik blijf een kind met een snotneus en een kuif en de voor- en zijkanten van mijn shirt met lange mouwen zijn hard geworden.

Lady Gaga is een fenomeen omdat anderen haar die titel gunnen. Omdat ze anders is, durft te zijn. Er is geen groter geheim voor kleine meisjes en stoere jongens. Ze is wat ze is, ze zou niet anders kunnen zijn. Extreem en toch… Pokerface, Ik heb het ook tien keer geluisterd, ritme en diepgang van de tekst zo diep als een kinderbrein kan gaan.

Ze staat op het podium, zingt, geilt, straalt als een ster ver van alle andere sterren. Haar licht verlicht, haar kruis en borsten verheerlijkend als een muze. Woorden struikelen op papier, was ze maar hier.