Wii blitzkriegt Xbox 360

Bernd (Retuobak)
Dat de Wii uiterst succesvol is in de Verenigde Staten en in Japan wisten we al dankzij regelmatige rapporten over de hardware verkopen. Nieuws over console verkopen in Europa krijgen we echter maar sporadisch. Vandaag kunnen we echter weer wat nieuws melden op dit front, de Wii is in juli de Xbox 360 voorbij gegaan qua verkopen in Duitsland. Er staan nu 291.000 exemplaren van Nintendo's nieuwste spelcomputer in de huishoudens van onze Oosterburen tegenover zo'n 281.000 Xbox 360's. De PlayStation 3 is een verre derde met nog net geen 100.000 verkochte consoles.

Deze eerste positie van de Wii is opvallend daar de Wii ongeveer een jaar later in de schappen lag. Dit zien we dan ook terug in de verkopen van de maand juli. In juli is Microsofts console in Duitsland slechts 5000 maal over de toonbank gegaan, iets wat Microsoft waarschijnlijk zal proberen te verbeteren door middel van een prijsverlaging van 50 euro. Sony's PlayStation 3 deed het ietsje beter met 8000 verkopen, en Nintendo's Wii is heer en meester van de console-arena met 26.000 verkopen.

Sommigen zal het opvallen dat de totale verkopen überhaupt niet erg hoog zijn voor een welvarend land met tachtig miljoen inwoners. Dit valt te verklaren door de grote populariteit van de PC ten opzichte van consoles. Zo blijkt uit cijfers dat meer dan drie keer zoveel Duitsers games spelen op de PC als op consoles. Verkopen van games en consoles zullen dit jaar naar verwachting met 21% groeien van omgerekend 2,3 miljard dollar in 2006 naar 2,91 miljard dollar.