Uitslagen Duitsland speelronde 2

In de Duitse Bundesliga werd dit weekend de tweede speelronde gespeeld. Hieronder de uitslagen, stand en het aankomende programma.

Hamburger SV wint door doelpunt Van der Vaart

Rafael van der Vaart was afgelopen week de meest besproken voetballer in de Bundesliga. De middenvelder wil graag vertrekken bij Hamburger SV maar zijn club wil hem niet laten gaan. De Nederlander speelde niet in de voorronde van de UEFA cup, wel kwam hij vanmiddag in actie tegen Bayer Leverkusen. Daarin vervulde Van der Vaart een belangrijke rol. Hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde HSV daarmee drie punten.

Van der Vaart benutte in de 64ste minuut een strafschop. Romeo Castelen schoot de bal tegen de hand van Leverkusen verdediger Arturo Vidal waarna de arbiter de bal op de stip legde. Bij HSV kwamen ook Joris Mathijsen en Nigel de Jong in actie. Van der Vaart kon de negentig minuten overigens niet volmaken, hij ging met lichte klachten van het veld in de blessuretijd. Werd hij eerder nog uitgefloten, bij het verlaten van het veld klonk een luid applaus. HSV is samen met Bayern Mùnchen de enige ploeg zonder puntverlies.

Grote nederlaag Borussia Dortmund
Schalke 04 stapte vandaag met grote cijfers van het veld. Die Königsblauen wonnen met 4-1 van aartsrivaal Borussia Dortmund. De gasten hadden weinig in te brengen en gingen dan ook met een terechte nederlaag huiswaarts. In de elfde minuut zette Marcelo Bordon Schalke op voorsprong, Christian Pander verdubbelde de score nog voor rust. Na de pauze scoorde Gerald Asamoah de derde waarna Kevin Kuranyi de 4-0 mocht bijschrijven. Tussendoor had Nelson Valdez de eretreffer voor Borussia Dortmund gemaakt in de 130e editie van de Ruhrpott-Derby.