Uitslag Liverpool - Chelsea

Liverpool en Chelsea hebben in de eerste topper van het Engelse seizoen de punten gedeeld. Op Anfield werd de uitslag tussen de rode en blauwe teams 1-1.

Het duel, dat de afgelopen jaren vaak niet bijster hoogstaand was, begon dit jaar feller dan normaal. Michael Essien liep daardoor al snel tegen een gele kaart op. Ook werd het doel al snel gevonden. Fernando Torres maakte in dienst van Liverpool zijn eerste doelpunt sinds zijn overstap van Atlético Madrid. Chelsea had in de eerste helft al enkele kansen op de gelijkmaker, maar wist deze niet te verzilveren.

De twee clubs waren aan elkaar gewaard, en ook in de tweede helft was er niet echt een bovenliggende ploeg. Na een dik uur versierde Florent Malouda een ietwat makkelijk gegeven strafschop, toen hij zich liet opvangen door Steven Finnan. Frank Lampard stapte naar voren, en stuurde Pepe Reina vanaf de stip de verkeerde hoek in. Ondanks enkele kansen op een 2-1 of 1-2 zou het bij de gelijke stand blijven. Voor beide ploegen was het het eerste puntverlies van het seizoen.

Liverpool - Chelsea 1-1
16' Torres 1-0
62' Lampard 1-1 (Pen)

Submitter:  Bron: FOK!