Gevonden: rolstoel

Tijdens muziekfestival Lowlands zien ze wel vaker vreemde voorwerpen bij de afdeling Lost & Found, maar vanochtend hebben ze zich toch wel even achter de oren gekrabd. Bij de gevonden voorwerpen werd namelijk een heuse rolstoel binnengebracht. "Zo'n festival is wel een mooie manier om te genezen", lacht een verbaasde medewerker.

De andere binnengebrachte voorwerpen zien de medewerkers elke editie van het festival wel aan hun ogen voorbij trekken. Zo zijn er dit jaar al sieraden, mobiele telefoons, drugs, paspoorten, portemonnees, sleutels, slaapzakken en kleding binnengebracht. "Er zijn verrassend veel eerlijke vinders", meldt een medewerker. Elk jaar weer komen dezelfde grappenmakers weer aan de kraam, die melden hun geheugen, ziel of de kluts kwijt te zijn.

Ondanks dat veel festivalgangers blij met hun teruggevonden voorwerp het festival weer verlaten, blijft er altijd wel weer wat liggen. Als de spullen vanavond nog niet zijn opgehaald, gaan ze mee in het busje naar het politiebureau.