Je ballen in een zak ijsklontjes; NIET leuk!

Van: Danny
Aan: Sunchaser
Subject: Met je ballen in een zak ijsklontjes is NIET leuk!

In reactie op Nog een keer dan: Talpa

Hej Sunnie,

Sinds wanneer heb jij iets met Sandra Reemer? Ik heb haar ooit eens ontmoet. Jaar of vijftien geleden bij de laatste voorstelling van Les Miserables in Scheveningen. Stond in de pauze in een ellenlange rij te wachten om eindelijk een ijsje te kunnen kopen voor mijn toenmalige vrienden, maar kroepoekje besloot voor te dringen en bij het jonge snolletje achter de ijscobalie te vragen of ze even voor mocht, "want ik ben Sandra Reemer". Hoe arrogant kun je in godsnaam zijn als je talentloos bent en kleiner dan Bart de Graaff. Heel Sandra Reemer kan me gestolen worden en persoonlijk had ik er beter van geslapen als niet Jos maar zij de eeuwige jachtvelden had opgezocht. Sandra Reemer valt voor mij in het lijstje "vindt zichzelf heel wat"-Nederlanders. Zo'n honderd-in-een-dozijn-poederdoosdel met opgeschilderd moedervlekje, "want dat is een van de zeven schoonheden". Nee trut, het is een moedervlek midden op je plaat! Les Miserables ga ik in april trouwens weer naartoe. Zou je kunnen zorgen dat Sandra Reemer die maand iets anders te doen heeft? Een begrafenis ofzo? Alvast bedankt.

Dan toch liever Nance, die ik bij toeval ook een paar keer ontmoet heb. Vroeger, toen ik FOK! nog niet had, was ik fan van Nance. Ik had een Nance-fansite en heb haar een paar keer ontmoet. Aardig mens en lekker wijf. Leukste ontmoeting moet geweest zijn in club OQ in Rotterdam. Was gewoon een hoerentent, maar ik kwam er vaak met een maat van me en er waren vaak leuke optredens. Venga Boys, Andre Hazes, Gerard Joling (die best te pruimen is als entertainer, ondanks zijn kutmuziek) en meerdere malen Nance. Zij was degene die mij ooit het podium op trok, mijn handen op mijn rug bond met handboeien en me door twee danseresjes liet ontkleden terwijl ze op handen en knieën naar me toe kroop en zich langs mijn been, buik en borst een weg omhoog likte. Daarna kiepte ze een emmertje ijsklontjes in m'n onderbroek. Hi-la-risch. Er zijn helaas geen foto's van, maar ik kan je verzekeren dat ik een pijnlijk gezicht trok. Je ballen in een zak met ijsklontjes hangen is NIET leuk! Maar goed, ik heb het haar vergeven en Nance is inmiddels van het zingen en optreden af en doet presentatiewerk samen met Gerard Joling, die in dezelfde club ooit eens zei dat hij zo opgewonden was dat hij stijvere tepels had dan de meeste hoeren die er rondliepen. Werd 'm door de meeste mensen daar niet in dank afgenomen, maar ik kon er zelf wel om lachen. Hoe dan ook, geen kwaad woord over Nance. Nance had de redding kunnen zijn van John de Mol, maar hij mistte de visie om haar in te kopen. In plaats daarvan nam hij verlepte, uitgerangeerde ex-celebs als Jack Spijkerman en Linda de Mol. Leuk wijf hoor, daar niet van, maar ze hoort gewoon bij de Tros. Lekker oubollig.

En meen je het dat Brandsteder geen programma meer krijgt? In dat geval ga ik echt een feestje bouwen en is heel het Talpadebacle toch nog ergens goed voor geweest. Ron "ik slurp als ik ademhaal en zweet als ik praat" Brandsteder draait al minimaal 30 jaar mee op tv en het is gewoon een keer tijd dat hij zich bezig gaat houden met schilderwerk, overstapt naar Max, God vindt bij de EO of iets anders gaat doen waar ik geen last van 'm heb. Ik zag 'm laatst nog in een of ander programma en ik vond 't gewoon genant om te zien hoe hij zijn best moet doen om niet gewoon in huilen uit te barsten en te zeggen dat hij het niet meer heeft. Hij voelt het zelf dondersgoed volgens mij, maar hij probeert hopeloos boven water te blijven in een zee van getalenteerde presentatoren. Hell, Gordon en Joling doen het beter en leuker dan hijzelf. Ja, de honeymoonquiz was leuk in 1988, net als het videofilmfestival wat hij destijds presenteerde en waar ik toen bereopsmatig de opnames van heb bijgewoond (en waar ik erachter kwam dat Tatjana Simic nog kleiner is dan Sandra Reemer). Leuk, maar inmiddels sterk achterhaald en ik vind het verstandig van RTL dat ze dit stopzetten. Tineke "ik heb maar 9 vingers" de Nooij was ook leuk, tot ze uitgerangeerd was en nu mensen oplicht met biostabiel hangertjes van honderd euro met een winkelwaarde van een knaak-tachtig. Genoeg is een keer genoeg en persoonlijk zie ik liever een paar lekkere wijven, of desnoods Bridget "kijk mij eens mijn smoel plamuren" Maasland een programma presenteren dan die halve bejaarde havebeens. Mies Bouwman hebben ze onlangs ook weer opgegraven voor een of andere fundraiser. Genante vertoning, zeker als de dag erna iedereen loopt te beweren dat ze weer helemaal de oude was en weer helemaal in haar element was. Rot op. Ze schopte televisie een jaar of dertig terug in het verleden. En ja, televisie was toen nog leuk, maar nee, die tijd kun je eenvoudigweg niet terughalen. Of zit er werkelijk iemand te wachten op de Willem Ruis-Lottoshow, Sonja op Zaterdag, RUR (was dat niet onlangs nog keihard geflopt?), Banana-Split en andere jaren 80 programma's? Ja, voor een keertje uit nostalgisch oogpunt, maar hoe lang zou jij 't volhouden als je elke dag naar een eighties revival moet zitten gapen? Ik persoonlijk krijg bij het idee alleen al het gevoel alsof ik mijn ballen in een zak ijsklontjes heb hangen. Eerst lach je erom, maar dat verandert al snel in een ondraaglijk lijden. Een beetje zoals het kijken naar Talpa was dus.

Maar goed, ik moet weer gaan. Moet even onze matrassen terug brengen naar Beter Bed. Kreeg een belletje dat we zomaar een nieuw matras krijgen. Da's pas service. Vraag me af wat het addertje is.

Later!