Blauwogigen zijn intelligenter

Goed nieuws voor iedereen met blauwe ogen. Naast het feit dat blauwe ogen over het algemeen mooier worden gevonden, blijken blauwe ogen ook nog eens een bewijs te zijn van intelligentie.

Joanna Rowe, professor emeritus aan de universiteit van Louisville, in de Amerikaanse staat Kentucky, is via proeven erachter gekomen dat mensen met blauwe ogen getalenteerder zijn in strategisch denken. Ook anderen met lichte ogen hebben dit plusplunt.

Dit keer is er geen onderscheid tussen de beide seksen, want zowel mannen als vrouwen blijken beter te kunnen plannen en gestructureerder om te gaan met hun tijdsgebruik. Hierdoor boeken mensen met blauwe ogen doorgaans betere examenresultaten.

Mensen met bruine ogen hoeven nu niet in een hoekje te gaan zitten treuren. Hun reactiesnelheid is weer veel beter dan die van blauwogigen. Daarom zijn zij beter in fysieke activiteiten, en met name in sport.

Professor Rowe geeft toe nog lang niet klaar te zijn met haar onderzoek. Het onderzoek toont dan wel aan dat mensen met blauwe ogen intelligenter zijn, maar de reden waarom moet ze nog onderzoeken.